Ingridientai
- 10-12 kaneloni (cannelloni) makaronų
- 300g vyšninių pomidorų
- 180g sojų faršo
- 3 saliero lapkočiai
- 1 svogūnas
- 2 morkos
- 3 v.š. miltų
- 200g grietinės
- 100g fermentinio sūrio
- 3 skiltelės česnako
- 1 a.š. česnakinės druskos
- 100ml pieno
- 3 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Sojos faršą užplikome verdančiu vandeniu ir paliekame 10 minučių brinkti.
Saliero lapkočius smulkiai supjaustome ir kartu su smulkintu svogūnu sudedame į keptuvę, įkaitintą su aliejumi. Daržoves kepame apie 5 minutes. Sudedame smulkintą česnaką, ir nusausintą išbrinkusį sojų faršą. Beriame pusę šaukštelio česnakinės druskos, pipirų ir viską išmaišę kepame porą minučių.
Nuimame faršą su daržovėmis nuo ugnies ir sumaišome su šaukštu miltų,dviem šaukštais grietinės bei pora šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio.
Pomidorus nuplauname, morkas nulupame ir supjaustome stambiais šiaudeliais. Daržoves pabarstome pipirais bei druska ir sumaišome su šaukštu aliejaus.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Imame kaneloni makaronus ir šaukšteliu prikemšame juos paruošto įdaro. Įdarytus makaronus sudedame į kepimo indą ir užpilame 200-300ml vandens (kad apsemtų makaronus). Ant makaronų sudedame pomidorus ir morkas ir dedame į orkaitę, kur troškiname makaronus apie 30 minučių (pomidorus reikia dėti ant viršaus, kad jie skrustų).
Dubenyje sumaišome likusią grietinę su pienu, 2 šaukštais miltų ir tarkuotu sūriu. Beriame česnakinę druską.
Po 30 minučių iš orkaitės išimame keptus kaneloni makaronus, ant jų ir pomidorų užpilame paruoštą padažą ir kišame į orkaitę dar 15 minučių.
(4-6 asm.)
Parašykite komentarą