Grybų paštetas su lydytu sūriu

Grybų paštetas su lydytu sūriu

Tai puikaus grybų pašteto receptas, kurį pasigaminti labai paprasta, užtruksite vos 30 minučių.

Ingredientai:

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 smulkintas svogūnas
  • 200g apvirtų smulkintų miško grybų
  • 1 a.š. šviežių čiobrelių
  • 1 a.š. balzamiko acto
  • 50-70g lydyto sūrio
  • 50g kambario temperatūros sviesto
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Keptuvėje su 2 v.š. aliejaus pakepame susmulkintą svogūną, sudedame grybus, įberiame druskos ir pipirų, pakepame dar 5-8 minutes. Baigus kepti viską sudedame į indą ir atvėsiname.

Suedame lydytą sūrį, dedame čiobrelių ir viską gerai susmulkiname elektriniu smulkintuvu. Pabaigoje pilame balzamiko actą, jei dar trūksta – dedame druskos, sudedame sviestą ir šaukštu išmaišome.
Prieš patiekiant bent 2 valandas palaikyti šaldytuve.
Tinka su skrudinta balta ar juoda duona kaip užkandis.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*