Ingridientai
- 150g vištienos krūtinėlės
- 100g džiovintų baltų kininių grybų
- 1l sultinio/vandens
- 1,5 a.š. cukraus
- 1,2 v.š. obuolių acto
- 0,25 a.š. čili pipiro (nebūtina)
- druska
- 0,25 v.š. sezamų aliejaus
Gaminimas
Grybus užmerkiame šiltame vandenyje
Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į puodą su sultiniu/vandeniu ir verdame apie 10 minučių (po užvirimo 3-4 minutes). Sudedame numirkytus pasmulkintus grybus, pilame actą, beriame cukrų, čili pipirą ir pagal skonį druskos. (Paragaujame ir visus prieskonius pasireguliuojame pagal savo skonį).
Sriubą verdame dar 2-3 minutes ir nuimame nuo ugnies.
Parašykite komentarą