Kiniška baltų grybų ir vištienos sriuba

Ingredientai:

  • 150g vištienos krūtinėlės
  • 100g džiovintų baltų kininių grybų
  • 1l sultinio/vandens
  • 1,5 a.š. cukraus
  • 1,2 v.š. obuolių acto
  • 0,25 a.š. čili pipiro (nebūtina)
  • druska
  • 0,25 v.š. sezamų aliejaus

Gaminimas:

Grybus užmerkiame šiltame vandenyje
Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į puodą su sultiniu/vandeniu ir verdame apie 10 minučių (po užvirimo 3-4 minutes). Sudedame numirkytus pasmulkintus grybus, pilame actą, beriame cukrų, čili pipirą ir pagal skonį druskos. (Paragaujame ir visus prieskonius pasireguliuojame pagal savo skonį).
Sriubą verdame dar 2-3 minutes ir nuimame nuo ugnies.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*