Tiršta brokolių sriuba su lašiša

Tiršta brokolių sriuba su lašiša

Ingredientai:

  • 250g rūkytos lašišos
  • 800ml žuvies sultinio/vandens
  • 350g brokolių
  • 100g grietinės
  • 2 v.š. aliejaus
  • 50g petražolių
  • 1 nedidelis svogūnas
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame apie 3 minutes. Po trijų minučių sudedame smulkintą brokolį, kurį kepame taip pat 3 minutes.
Apkeptas daržoves sudedame į puodą su verdančiu sultiniu ir verdame apie 7 minutes.
Suminkštėjus daržovėms sutriname jas elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
Į tirštą sriubą beriame druskos ir pipirų, sudedame grietinę, smulkintas petražoles ir ant vidutinės ugnies verdame kol pradeda kilti burbuliukai.
Patiekdami pilame tirštą brokolių sriubą į dubenį, o per vidurį dedame po kelias juosteles rūkytos lašišos.
Patiekiame su skrudinta balta duona.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*