Marinuoti svogūnai prie šašlykų

| 2010-06-10 | 3 Komentarų
svogūnai pjaustyti

Ingridientai:
*500g svogūnų
*2 a.š. cukraus
*1  a.š. druskos
*100ml acto (galima keisti į citrinos sultis)
*300ml vandens

Gaminimas:
Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Vandenyje ištirpiname druską ir cukrų supilus actą išmaišome. Marinatą užpilame ant svogūnų ir parą palaikome šaldytuve.

Greitas marinavimo būdas:
Ant pjaustytų svogūnų suberiame cukrų, druską, supilame actą ir visa tai užplikome verdančių vandeniu. Pakaks palaikyti keletą valandų. Jei prieš užplikydami svogūnus suspausime rankomis, kad išsiskirtų sultys, tai marinuot pakaks tik kol atvės marinatas.


Kiti receptai iš tų pačių ingredientų: , , , ,

Kategorija: Salotos


Komentarai (3)

Sekimo nuoroda | Kometarų RSS srautas

  1. Miglė sako:

    O greitam marinavimui svogūnai turi būti apsemti? Nes jei tik 100ml vandens, visas marinatas tik ant dugno.

  2. Kulinarė sako:

    Teisingai, ačiū už pastebėjimą, tiesiog klaidingai įrašytas kiekis. Greitam marinavimui Jūs galite vadovautis savo skoniu, ir proporcijas keisti savo nuožiūra.

  3. Orka sako:

    Grazus atsakaymas, profesionalu ir mandagu:)

Palikite komentarą