Tradicinis majonezas

Tradicinis majonezas

Ingridientai:

  • 3 dideli kiaušinio tryniai
  • 1 1/2 arb. šaukšto Dijon garstyčių
  • 1 valg. šaukštas vyno acto
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
  • 2 puodeliai (apie 470ml) alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, garstyčias, prieskonius bei vyno actą ir viską gerai išmaišykite šluotele. Toliau nuolat maišant po truputį pilkite aliejų mažais kiekiais. Majonezui įgavus formą, aliejų galima pilti didesniais kiekiais.
Supylus visą aliejų toliau maišykite, kol gausite vientisą masę, kuri pasidarys beveik kaip žėlė. Majonezas paruoštas. Skanaus!

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*