Keptos paprikos padažas

Keptos paprikos padažas

Ingredientai:
*1 didelė raudona paprika
*2-3 švieži svogūnėliai
*2 v.š. grietinėlės
*1,5 v.š. sviesto
*druska ir pipirai
*1 v.š. pomidorų pastos
*50ml sultinio

Gaminimas:
Papriką apskrudiname ant atviros ugnies (tinka su žvake) iki kol pradeda paprikos oda luptis. Dra šiltą papriką dedame į kepimo maišelį, dedame į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, ir kepame 10-15 minučių. Iškeptą papriką labai susmulkiname (geriau elektriniu smulkintuvu).
Į keptuvę pilame sultinį ir dedame sviestą. Suberiame smulkintus svogūnus, kuriuos kepame apie 3 minutes. Po trijų minučių į keptuvę dedame grietinėlę, papriką, beriame druskos ir pipirų, sudedame pomidorų pastą, išmaišome ir dar 3-4 minutes kaitiname ant silpnos ugnies.
Keptos paprikos padažą patiekiame su apkepais ir žuvies patiekalais. Taip pat tinka su makaronais ar kitais miltiniais patiekalais.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*