Orkaitėje kepti blynai su obuoliais ir cinamonu

Orkaitėje kepti blynai su obuoliais ir cinamonu

Ingredientai

  • 7 valg. š. Sviesto
  • 3vnt. Kiaušinių
  • 125ml Pieno
  • 70g Kvietinių miltų
  • 3 valg. š. Cukraus
  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 3vnt. Obuolių
  • 1 arb. š. Cinamono
  • 0.5 arb. š. Druskos

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Paimkite 20-24cm formą tortui ir įdėkite 3 valgomuosius šaukštus sviesto. Pašildykite orkaitėje, kol sviestas išsilydys.
  2. Tuo tarpu sumaišykite kiaušinius, miltus, pieną, 1 valg. š. cukraus ir 1/4 arb. š. druskos. Kad būtų greičiau, tai galima daryti blenderyje.
  3. Supilkite tešlą į įkaitiną kepimo formą ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.
  4. Kol blynai kepa, pasiruoškite obuolius. Ant vidutinės ugnies keptuvėje ištirpinkite 1/4 puodelio sviesto.
  5. Sudėkite nuluptus bei susmulkintus obuolius. Gerai išmaišykite, kad obuoliai pasidengtų sviestu. Įberkite cukraus, druskos, cinamono bei muskato ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
  6. Kepkite apie 15 minučių, kol obuoliai suminkštės.
  7. Iškepusį blyną supjaustykite į 4 dalis ir patiekdami užberkite keptų obuolių.

VISO: 1592 kcal, 142g angliavandenių, 32g baltymų, 99g riebalų, 805mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*