Moliūgų sriuba su sūriu

Moliūgų sriuba su sūriu

Ingridientai

  • 1500g moliūgų
  • 3 svogūnai
  • 4 česnako skiltelės
  • 2 saliero stiebai
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. čiobrelio
  • druska
  • pipirai
  • 2 puod vištienos sultinio
  • 500ml grietinėlės
  • 50g parmezano

Gaminimas

  1. Nuluptą ir gabalėliais supjaustytą moliūgą, į 4 dalis perpjautą svogūną, česnako skilteles bei salierą dedame į kepimo skardą.
  2. Apšlakstome viską aliejumi, pagardiname druska bei pipirais ir rankomis sumaišome. Apdėliojame čiobreliais.
  3. Dedame į orkaitę ir kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.
  4. Dedame viską į puodą, užpilame sultiniu, kad apsemtų ir paverdame apie 10 minučių.
  5. Išimame salierą bei čiobrelius, o visą kitą turinį pilame į blenderį. Sutriname.
  6. Pilame sriubą atgal į puodą, užpilame grietinėle, įberiame tarkuoto sūrio ir užverdame.
  7. Patiekdami gali dar užtarkuoti sūrio.
  8. Skanaus!

p.s. Taip pat skanu, jei skonį šiek tiek paaštrinsite aitriąja paprika 🙂

 

One Comment

  1. Labai skanu

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*