Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kiaulienos faršo – 300g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 50g
- Morkų – 1vnt.
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Bulvių – 2vnt.
Gaminimas
- Neluptas bulves ir morką išverdame pasūdytame vandenyje.
- Svogūnus smulkiai supjaustome ir pakepiname 2-3 minutes su 1 valg. š. aliejaus.
- Į dubenį sudedame faršą, įberiame druskos ir pipirų, sudedame pakeptus svogūnus, įspaudžiame česnakus, įmušame kiaušinį, dedame džiūvėsius, prieskonių ir išminkome.
- Išvirtas bulves ir morką nulupame ir sutarkuojame rupesne tarka. Tarkius sudedame į faršą ir dar kartą gerai išminkome.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, apteptu aliejumi. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Iš faršo ir daržovių masės suformuojame pailgą batonėlį ir dedame ant skardos. Kepame orkaitėje apie 30-40 minučių.
- Patiekti galima tiek šaltą tiek karštą.
Parašykite komentarą