Ingridientai
- 1kg kiaulienos sprandinės mėsos
- 0,5 v.š. maltų pankolio sėklų
- 0,5 a.š. pipirų
- 1 v.š. šviežio čiobrelio
- 1 v.š. šviežio rozmarino
- 3-4 obuoliai
- 4 skiltelės česnako
- 50ml aliejaus
- 1 svogūnas
- 100ml balto sauso vyno
- 1 a.š. druskos
Gaminimas
Dubenėlyje sumaišome pankolio sėklas su 1 a.š. pipirų, smulkintais čiobreliais ir rozmarinais, smulkintu česnaku, 1 a.š. druskos ir 2 v.š. aliejaus. Prieskonius sumaišome laba gerai ir jais įtriname kiaulienos mentę, kurią paskui įdedame į kepimo maišelį ir visai parai ant net dviems dedame į šaldytuvą marinuotis.
Nulupame obuolius ir išėmę sėklas supjaustome stambiais kubeliais.
Svogūną nulupame, supjaustome stambiais kubeliais ir sumaišome su obuoliais.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
Kepimo indą ištepame 2 šaukštais aliejaus.
Į kepimo indą sudedame obuolius ir svogūnus, ant viršaus dedame marinuotą kiaulienos mentę. Dedame mėsą į orkaitę ir 15 minučių kepame aukštoje temperatūroje. Po 15 minučių supilame vyną į kepimo skardą, uždengiame kepsnį folija, ir kepame 2,5 valandas sumažintoje, 160 laipsnių, temperatūroje.
Keptą kiaulienos mentę dedame į lėkštę, ir šalia šaukštu sudedame keptus minkštus obuolius su svogūnais.
Parašykite komentarą