Šokoladinis tortas

Šokoladinis tortas

Ingredientai:

  • 600g miltų
  • 0,7 a.š. kepimo miltelių
  • 1,5 a.š. sodos
  • 530g cukraus
  • 200g+2 v.š. kakavos
  • 200ml+2 v.š. vandens
  • 200ml+2 v.š. rapsų aliejaus
  • 5 kiaušiniai
  • 70ml vandens
  • 1,5 a.š. vanilės
  • 1,5 a.š. druskos
  • 450g cukraus pudros
  • 70g kakavos (aptepimui)
  • 250g sviesto
  • 3 v.š. vandens, vanilės, romo ar amareto

Gaminimas:
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų, sodą, kepimo miltelius ir kakavą.
Į dubenį su miltais pilame vandenį ir aliejų (po 200ml+2 v.š.) ir maišome apie 1-2 minutes.
Įmušame kiaušinius į tešlą, pilame 70ml vandens ir vanilę. Elektriniu maišytuvu labai gerai išmaišome (apie 3-4 minutes).
Paruoštą tešlą išpilstome į tris vienodas nepridegančias pyrago kepimo skardeles (kad nebūtų stori paplotėliai).
Dedame skardeles į orkaitę ir kepame apie 25-35 minutes. (Mediniu smeigtuku duriame į paplotėlio vidurį ir patikriname ar tešla nebekimba prie smeigtuko. Jei nebekimba, vadinasi, paplotėliai iškepę).
Iškepus paplotėliams paliekame juos atvėsti bent 15 minučių. Po 15 minučių paplotėlius kartu su skardelėmis suvyniojame į foliją ir bent 2 valandoms dedame į šaldytuvą.
Dubenyje cukraus pudrą sumaišome su kakava, ir sudedame sviestą. Elektriniu maišytuvu po truputį, lėtai sumaišome sviestą su cukraus pudra bei kakava, pilame 2-3 v.š. vandens (ar romo, ar amareto) ir dar kelias minutes maišome.
Išimame šokoladinius lakštus ir pertepame juos kakaviniu sviestu. Viršutinį lakštą aptepame ir pabarstome dar trupučiu cukraus pudros. Dedame dar valandai į šaldytuvą ir tik tada patiekiame.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*