Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 250g Grietinės (30%)
  • 340g Sviesto
  • 500g Cukraus
  • 240g Kvietinių miltų
  • 4vnt. Kiaušinių
  • 2.25 arb. š. Kepimo miltelių
  • 100g Kakavos
  • 2 arb. š. Vanilės ekstrakto

Gaminimas

  1. Sumaišome miltus, kepimo miltelius bei kakavos pudrą bendrame inde.
  2. Elektriniu maišytuvu kitame inde suplakame sviestą iki kreminės konsistencijos, tada sudedame cukrų ir elektriniu maišytuvu vėl maišome, kol nebesimato cukraus granulių (apie 4min). Sudedame visus 4 kiaušinius į sviesto ir cukraus masę ir gerai išplakame.
  3. Atskirame indelyje išplakame grietinę su vanile.
  4. Į cukraus ir sviesto masę maišydami elektriniu maišytuvu pakaitomis supilame miltus su kakavos pudra ir grietinės-vanilės mišinį (dalis miltų tada dalis grietinės).
  5. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Kekso kepimo formą pabarstome miltais ir įdedame į orkaitę 10 minučių, kad sušiltų.
  6. Gautą tešlą supilame į paruoštą kekso kepimo indą ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 65-75 minutes.
  7. Iškeptą atvėsiname. Galime pagardinti įvairiais šokoladiniais glajais (žr. padažai desertams).

VISO: 6684 kcal, 742g angliavandenių, 82g baltymų, 403g riebalų, 1096mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*