Sausainiai pertepti šokoladu

Sausainiai pertepti šokoladu

Ingredientai

  • 1 arb. š. Druskos
  • 170g Sviesto
  • 40ml Pieno
  • 300g Kvietinių miltų
  • 2 arb. š. Aguonų
  • 1 arb. š. Kepimo miltelių
  • 0.25 arb. š. Vanilės ekstrakto
  • 130g Rudojo cukraus
  • 2vnt. Kiaušinių trynių
  • 220g Šokolado (juodojo)

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Dubenyje sumaišome miltus, aguonų sėklas, druską ir kepimo miltelius.
  3. Atskirame dubenyje „išsukame“ sviestą (greitais judesiais maišome šaukštu) kol jis tampa purus ir švelnus.
  4. Į sviestą suberiame cukrų ir kartu dar kartą „išsukame“.
  5. Į sviestą su cukrumi dedame kiaušinių trynius, vanilės ekstrakto kelis lašus (3-4) ir maišydami ranka supilame miltus. Maišome ilgai, kad neliktų jokių miltų gumuliukų.
  6. Į tešlą pilame pora ar tris šaukštus pieno. Rankomis tešlą išminkome.
  7. Išminkytą tešlą perskiriame į 4 dalis ir sudedame į plastikinius maišelius ir dedame į šaldymo kamerą 15 minučių.
  8. Atšaldytą tešlą iškočiojame maždaug 0,5cm storio ir supjaustome vienodo dydžio kvadratukais (arba sausainio formele išspaudžiame).
  9. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir išdėliojame sausainius, kuriuos dedame į orkaitę ir kepame apie 7 minutes.
  10. Kol sausainiai kepa, į karščio nebijantį dubenėlį sudedame šokoladą ir su dubenėliu dedame jį į kitą dubenį su verdančiu vandeniu ir išlydome šokoladą.
  11. Iškepus sausainiams, ant pusės iš jų dedame po 0,5 a.š. lydyto šokolado, o ant viršaus uždedame likusius be šokolado.
  12. Sausainius paliekame, kad atvėstų.

VISO: 4205 kcal, 482g angliavandenių, 57g baltymų, 232g riebalų, 412mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*