Šokoladinis-apelsininis pyragas

Šokoladinis-apelsininis pyragas

Ingredientai

  • 280g Cukraus
  • 250g Kvietinių miltų
  • 3vnt. Kiaušinių
  • 1.5 arb. š. Kepimo miltelių
  • 25g Kakavos
  • 1vnt. Apelsinų
  • 100g Šokolado
  • 240ml Saulėgrąžų aliejaus

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir įdedame kepimo skardą, kad įkaistų.
  2. Apelsino žievelę keliose vietose įpjauname peiliu. Apelsiną dedame į puodą ir užpilame vandeniu tiek, kad tik apsemtų apelsiną. Užverdame vandenį, tada sumažiname ugnį ir kaitiname apie 40-50 minučių, kol apelsino žievelė visiškai suminkštėja. Išvirus žievelei, nuimame nuo ugnies ir paliekame, kad atvėstų.
  3. Atvėsus apelsinui, perpjauname jį pusiau ir išimame sėklas. Virtą apelsiną susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
  4. Į smulkintą apelsiną supilame vandenį, kuriame virė apelsinas ir dar kartą išsukame iki vientisos masės.
  5. Išlydome ar sumalame šokoladą.
  6. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius. Į kiaušinius supilame aliejų, beriame cukrų, sumaltą šokoladą, apelsino masę. Išmaišome.
  7. Į dubenį su kiaušiniais taip pat beriame miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišome (geriausia su elektriniu maišytuvu).
  8. Imame įkaitintą kepimo skardą ir truputį patepame ją kepimo margarinu ar aliejumi. Į skardą pilame šokoladinę apelsino masę ir dedame į orkaitę.
  9. Kepame apie 50-60 minučių.

VISO: 4826 kcal, 553g angliavandenių, 60g baltymų, 277g riebalų, 560mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*