Lengvas obuolių pyragas

Lengvas obuolių pyragas

Ingredientai

  • 150ml Alyvuogių aliejaus
  • 150g Cukraus
  • 150g Kvietinių miltų
  • 3vnt. Kiaušinių
  • 1vnt. Citrinų
  • 1 arb. š. Kepimo miltelių
  • 7vnt. Obuolių

Gaminimas

  1. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  3. Dubenyje išplakame kiaušinius kartu su cukrumi.
  4. Į kiaušinių plakinį beriame miltus ir kepimo miltelius ir išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Maišydami tešlą supilame aliejų ir įspaudžiame citrinos sultis.
  5. Obuolius nulupame, išimame sėklas ir 5 iš jų sutarkuojame stambia tarka. Kitus du obuolius supjaustome riekelėmis.
  6. Sutarkuotus obuolius įmaišome į tešlą ir supilame į kepimo formą. Ant viršaus išdėliojame obuolių riekes, pabarstome trupučiu cukraus ir dedame kepti į orkaitę. Kepame apie 45 minutes.
  7. Patiekdami pabarstome cukraus pudra.

VISO: 2914 kcal, 356g angliavandenių, 39g baltymų, 157g riebalų, 560mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*