Caprese vištiena

Caprese vištiena

Ingredientai

  • 1 arb. š. Druskos
  • 1 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 80g Mozarella sūrio
  • 1 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 300g Vyšninių pomidorų
  • 2vnt. Česnako skiltelių
  • 2 valg. š. Bazilikų
  • 4vnt. Vištienos krūtinėlės
  • 60ml Balzamiko acto

Gaminimas

  1. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų.
  2. Vištienos krūtinėles iš abiejų pusių apibarstome druska ir pipirais. Kad vištiena lengviau iškeptų galima ją šiek tiek pamušti kočėlu.
  3. Dedame vištienos gabaliukus į keptuvę ir kiekvieną pusę kepame po 6 minutes.
  4. Vištienai iškepus išimame iš keptuvės ir atidedame į šoną.
  5. Į tą pačia keptuvę pilame balzamiko actą ir dedame smulkintą česnaką. Nuolat maišant pakepame apie 1 minutę.
  6. Sudedame per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, pagardiname druska ir patroškiname apie 5-7 minutes, kol pomidoriukai suminkštės.
  7. Pomidorams apkepus įmaišome bazilikus.
  8. Dedame atgal iškeptus vištienos gabaliukus, ant viršaus dedame Mozzarella sūrio riekeles, uždengiame keptuvę dangčiu ir dar trumpam paliekame, kol sūris išsilydys.
  9. Į atskiras lėkštes dedame po vieną vištienos gabaliuką ir apdėliojame keptais pomidoriukais.
  10. Skanaus!

VISO: 1087 kcal, 28g angliavandenių, 164g baltymų, 37g riebalų, 419mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*