Baltyminė duona be gliuteno

Baltyminė duona be gliuteno

Ingredientai

  • 20g Chia sėklų
  • 50g Linų sėmenų
  • 100g Migdolų miltų
  • 250g Avinžirnių miltų
  • 4 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 7g Sausų mielių
  • 20g Aguonų
  • 20g Lukštentų saulėgrąžų
  • 20g Sezamo sėklų
  • 20g Moliūgų sėklų
  • 0.5 valg. š. Rozmarino
  • 4vnt. Kiaušinių
  • 375ml Vandens
  • 0.5 arb. š. Druskos

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Maždaug 1.5 litro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atskirai į dubenėlį įpilkite 375ml vandens ir sudėkite mieles bei įpilkite aliejaus. Išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
  4. Į didelį dubenį sudėkite avinžirnių bei migdolų miltus, visas sėklas, šiek tiek druskos ir viduryje padarykite duobutę.
  5. Susmulkinkite rozmariną ir dėkite į dubenį.
  6. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
  7. Supilkite vandenį su mielėmis ir toliau lengvai maišykite, kol gausite vientisą masę.
  8. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą, kad viskas gražiai ir tolygiai pasiskirstytų.
  9. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, kol duona gražiai apskrus, o įdūrus dantų krapštuką, ištrauksite neaplipusį tešla.
  10. Duoną išimkite iš orkaitės ir palikite apie 20 min, kad atvėstų.
  11. Skanaus!
  12. Jei norite ryškesnio ir šiek tiek kitokio skonio, duonos tešlą supylę į skardą apdenkite maistine plėvele, palikite šaldytuve per naktį ir kepkite kitą dieną.

VISO: 3071 kcal, 209g angliavandenių, 136g baltymų, 203g riebalų, 746mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*