Baltyminė duona be gliuteno

Baltyminė duona be gliuteno

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 4 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 4vnt. Kiaušinių
  • 375ml Vandens
  • 7g Sausų mielių
  • 20g Lukštentų saulėgrąžų
  • 0.5 valg. š. Rozmarino
  • 250g Avinžirnių miltų
  • 100g Migdolų miltų
  • 50g Linų sėmenų
  • 20g Chia sėklų
  • 20g Sezamo sėklų
  • 20g Moliūgų sėklų
  • 20g Aguonų

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Maždaug 1.5 litro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atskirai į dubenėlį įpilkite 375ml vandens ir sudėkite mieles bei įpilkite aliejaus. Išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
  4. Į didelį dubenį sudėkite avinžirnių bei migdolų miltus, visas sėklas, šiek tiek druskos ir viduryje padarykite duobutę.
  5. Susmulkinkite rozmariną ir dėkite į dubenį.
  6. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
  7. Supilkite vandenį su mielėmis ir toliau lengvai maišykite, kol gausite vientisą masę.
  8. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą, kad viskas gražiai ir tolygiai pasiskirstytų.
  9. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, kol duona gražiai apskrus, o įdūrus dantų krapštuką, ištrauksite neaplipusį tešla.
  10. Duoną išimkite iš orkaitės ir palikite apie 20 min, kad atvėstų.
  11. Skanaus!
  12. Jei norite ryškesnio ir šiek tiek kitokio skonio, duonos tešlą supylę į skardą apdenkite maistine plėvele, palikite šaldytuve per naktį ir kepkite kitą dieną.

VISO: 3071 kcal, 209g angliavandenių, 136g baltymų, 203g riebalų, 746mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*