
Baltyminė duona be gliuteno
Ingredientai
- 0.5 arb. š. Druskos
- 4 valg. š. Alyvuogių aliejaus
- 4vnt. Kiaušinių
- 375ml Vandens
- 7g Sausų mielių
- 20g Lukštentų saulėgrąžų
- 0.5 valg. š. Rozmarino
- 250g Avinžirnių miltų
- 100g Migdolų miltų
- 50g Linų sėmenų
- 20g Chia sėklų
- 20g Sezamo sėklų
- 20g Moliūgų sėklų
- 20g Aguonų
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
- Maždaug 1.5 litro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
- Atskirai į dubenėlį įpilkite 375ml vandens ir sudėkite mieles bei įpilkite aliejaus. Išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
- Į didelį dubenį sudėkite avinžirnių bei migdolų miltus, visas sėklas, šiek tiek druskos ir viduryje padarykite duobutę.
- Susmulkinkite rozmariną ir dėkite į dubenį.
- Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
- Supilkite vandenį su mielėmis ir toliau lengvai maišykite, kol gausite vientisą masę.
- Gautą tešlą supilkite į kepimo formą, kad viskas gražiai ir tolygiai pasiskirstytų.
- Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, kol duona gražiai apskrus, o įdūrus dantų krapštuką, ištrauksite neaplipusį tešla.
- Duoną išimkite iš orkaitės ir palikite apie 20 min, kad atvėstų.
- Skanaus!
- Jei norite ryškesnio ir šiek tiek kitokio skonio, duonos tešlą supylę į skardą apdenkite maistine plėvele, palikite šaldytuve per naktį ir kepkite kitą dieną.
VISO: 3071 kcal, 209g angliavandenių, 136g baltymų, 203g riebalų, 746mg cholesterolio.