RSSKategorija: Užkandžiai

Karštos orzo salotos su keptais pomidorais

Karštos orzo salotos su keptais pomidorais

Ingredientai: 200g virtų orzo makaronų 100g vištienos krūtinėlės 100g mozzarella sūrio 10 vyšninių pomidorų 3 v.š. aliejaus 2-3 skiltelės česnako 0,25 a.š. džiovinto raudonėlio pankolio gabaliukas (nebūtina) 0,25 a.š. džiovintų čiobrelių druska ir pipirai Gaminimas: Pagal nurodymus ant pakuotės išverdame makaronus. Pomidorus pjauname pusiau, pabarstome druska ir pipirais, apšlakstome trupučiu aliejaus, sudedame į kepimo skardą [...]

Skaityti toliau

Naminis paštetas

Naminis paštetas

Tikrai nepaprasto skonio naminis paštetas,kurį labai lengvai paruošite. Ingredientai: 200g vištienos kepenėlių 200g sviesto 200g svogūnų  druska ir pipirai Gaminimas: Pirmiausia 2 v.š. sviesto pakepame smulkiai pjaustytus svogūnus,svogūnų nereiktų perkepti. 1 v.š. svieste pakepti kepenėles. Jas kepti taip pat neilgai,kad neperkeptų. Į indą sukrėsti svogūnus,keptas kepenėles bei likusį sviestą ir viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Pagardinti [...]

Skaityti toliau

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka) – tai šiaurės Afrikos patiekalas – pomidorų,svogūnų, aštrių pipirų (su įvairiais prieskoniais) padaže kepti kiaušiniai. Nereikia išsigąsti daugybės patiekalo ingredientų, nes visi jie labai paprasti,o jei ir nepaprasti, tai tikrai pakeičiami. Ingredientai: kiaušinių, tiek kiek suvalgysite (čia 4 kiaušiniams) 1 svogūnas alyvuogių aliejus 3 česnako skiltelės 1 skardinė konservuotų pomidorų arba 4 švieži [...]

Skaityti toliau

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Spanakopitai reikės šių ingredientų: 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų) 150g feta sūrio 50g šviežių krapų 50g petražolių 50g šviežių svogūnų laiškų 3 kiaušinių alyvų aliejaus sluoksniuotos tešlos druskos ir pipirų Gaminimas: Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles. Dedame druskos ir pipirų. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir [...]

Skaityti toliau

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Ingredientai: 1 silkės filė (aliejuje) 2 marinuoti agurkai 150g varškės 1 v.š. grietinės 2 v.š. aliejaus (gali būti nuo marinuotos silkės) 30g svogūnų laiškų 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Dubenėlyje sumaišome varškę su grietine, aliejumi, smulkintais krapais, smulkintais svogūnais, labai smulkiai pjaustyta silke ir marinuotais agurkais, beriam druskos ir pipirų. Paruoštą varškės [...]

Skaityti toliau

Dešrainis su keptomis daržovėmis

Dešrainis su keptomis daržovėmis

Ingredientai: bandelė pieniška dešrelė pusė svogūno pusė raudonos paprikos 50g baltojo kopūsto 1 skiltelė česnako majonezas aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Smulkintą kopūstą sudedame į keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir kepame ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes dažnai maišydami. Kai kopūstas suminkštėja – sudedame pjaustytą svogūną, papriką bei česnaką ir viską kepame dar 3 [...]

Skaityti toliau

Burokėlių salotos su feta

Burokėlių salotos su feta

Ingredientai: 2 nedideli burokėliai 100g feta sūrio pusė poro 2-3 saulėje džiovinti pomidorai 50g graikinių riešutų 2-3 v.š. aliejaus 2 a.š. citrinos sulčių 1-2 a.š. balzamiko acto druska ir pipirai Gaminimas: Burokėlius išverdame ir nulupame. Supjaustome 0,5cm griežinėliais ir sudedame į lėkštę. Burokėlius apšlakstome šaukšteliu citrinos sulčių ir pabarstome trupučiu druskos ir pipirų. Plononais griežinėliais supjaustome [...]

Skaityti toliau

Mišrainė su rūkyta lydeka

Mišrainė su rūkyta lydeka

Ingredientai: 300g rūkytos lydekos 150g virtų ryžių 2 v.š. kaparėlių pusė raudonos paprikos 30g šviežių krapų 2 nedideli agurkai 50g fermentinio sūrio majonezas druska ir pipirai Gaminimas: Rūkytą žuvį susmulkiname. Papriką ir agurkus supjaustome nedideliais kvadratukais. Fermentinį sūrį sutarkuojame. Krapus supjaustome. Kaparėlius perpjauname pusiau. Didesniame dubenyje sumaišome visus ingredientus kartu su žiupsneliu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau

Šparaginių pupelių ir bulvių mišrainė

Šparaginių pupelių ir bulvių mišrainė

Ingredientai: 250g šparaginių pupelių (pusę žalių,pusę geltonų) 400g šviežių mažų bulvių 2 skiltelės česnako 1 svogūnas (ir sauja svogūnų laiškų) 50g petražolių 50g pekorino sūrio 3 v.š. Hellman’s majonezo 1 v.š. baltojo vyno acto druska ir pipirai Gaminimas: Bulves gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje (su lupenomis). Ankštines pupeles sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame [...]

Skaityti toliau

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Ingredientai: 200g karšto rūkymo skubrės 3 kiaušiniai 50g svogūnų laiškų 3 v.š. majonezo pipirai Gaminimas: Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame. Išimame iš skumbrės kaulus ir šakute sutriname žuvį. Dubenyje sumaišome kiaušinius su žuvimi, smulkintais svogūnų laiškais, majonezu ir trupučiu pipirų. Aptepą tepame ant skrudintos duonos ir patiekiame kaip užkandį. Skumbrės ir kiaušinių užkandis [...]

Skaityti toliau