RSSKategorija: Užkandžiai

Kalafiorų padažas užkandžiams

Kalafiorų padažas užkandžiams

Ingredientai: 1 kalafioras 4 v.š. aliejaus 2 skiltelės česnako 3 v.š. grietinės 70g tarkuoto parmezano sūrio 30g tarkuoto fermentinio sūrio 0,5 a.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Kalafiorą susmulkiname šakelėmis ir sudedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir verdame apie 3 minutes. Apvirtą kalafiorą nukošiame ir nusausiname. Į keptuvę pilame aliejų ir sudedame smulkintą [...]

Skaityti toliau

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Ingredientai: baltos sumuštinių duonos 150g žalių žirnelių (gali būti ir šaldyti) 150g mažų baltųjų pupelių (virtų) 3 v.š. aliejaus 1 v.š. miltų 1 v.š. grietinės 40g svogūnų laiškų 2 skiltelės česnako 0,25 a.š. kario prieskonių 50g tarkuoto parmezano sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Žirnelius išverdame ir nusausiname. (Nuoviro neišpilame). Įkaitiname keptuvę su aliejumiu ir sudedame [...]

Skaityti toliau

Sumuštinis su ridikais bei ožkos sūriu

Sumuštinis su ridikais bei ožkos sūriu

Ingredientai : grūdėtos sumuštinių duonos ar bandelė 2 ridikėliai minkšto ožkos  sūrio 0,5 v.š. graikinių riešutų 0,5 a.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Ridikėlius nuplauname ir supjaustome plonais diskeliais. Ant duonos riekės (jei naudojame bandelę – ją pjauname pusiau) dedame ožkos sūrio gabaliukus, supjaustytus 0,5 cm storio. Ant sūrio barstome truputį pasmulkintus riešutus (rankomis juos [...]

Skaityti toliau

Kepta silkė

Kepta silkė

Ingredientai: 2 sūdytos silkės su galvomis 100g džiūvėsių 1 kiaušinis 0,5 a.š. džiovintų krapų 0,25 a.š. cukraus pipirai aliejus Gaminimas: Silkę išdarinėjame, t.y. nupjauname galvą, išimame vidurius, nuimame odą, ir atskiriame filė nuo kaulų. Paruoštas filė dedame į šiltą vandenį ir užmerktas laikome 8 valandas. Tam, kad silkė būtų standesnė, po mirkymo vandenyje, dedame dar [...]

Skaityti toliau

Fetos sūrio ir karamelizuotų morkų paštetas

Fetos sūrio ir karamelizuotų morkų paštetas

Ingredientai: 200g feta sūrio 2 vidutinio dydžio morkos 1 skiltelė česnako 50g graikinių riešutų 0,5 v.š. citrinos sulčių aliejus pipirai Gaminimas: Graikinius riešutus sukapojame, kad nebūtų didelių gabaliukų. Morkas nulupame ir sutarkuojame. Įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame morkas, kurias ant vidutinės ugnies kepame apie 7-8 minutes dažnai maišydami kol morkos lengvai karamelizuojasi. [...]

Skaityti toliau

Vištienos skrandukai prie alaus

Vištienos skrandukai prie alaus

Ingredientai: 500g vištienos skrandukų 1 skiltelė česnako 1 v.š. česnako granulių 2 lauro lapai 5 juodieji pipirai 2 v.š. aliejaus druska Gaminimas: Skrandukus nuvalome ir sudedame į puodą su vandeniu ir užverdame. Užvirus perpilame švariu vandeniu ir dar kartą užverdame. Beriame druskos, sudedame pipirus bei lauro lapus ir verdame apie valandą. Išvirtus skrandukus nukošiame. Įkaitiname [...]

Skaityti toliau

Karštos orzo salotos su keptais pomidorais

Karštos orzo salotos su keptais pomidorais

Ingredientai: 200g virtų orzo makaronų 100g vištienos krūtinėlės 100g mozzarella sūrio 10 vyšninių pomidorų 3 v.š. aliejaus 2-3 skiltelės česnako 0,25 a.š. džiovinto raudonėlio pankolio gabaliukas (nebūtina) 0,25 a.š. džiovintų čiobrelių druska ir pipirai Gaminimas: Pagal nurodymus ant pakuotės išverdame makaronus. Pomidorus pjauname pusiau, pabarstome druska ir pipirais, apšlakstome trupučiu aliejaus, sudedame į kepimo skardą [...]

Skaityti toliau

Naminis paštetas

Naminis paštetas

Tikrai nepaprasto skonio naminis paštetas,kurį labai lengvai paruošite. Ingredientai: 200g vištienos kepenėlių 200g sviesto 200g svogūnų  druska ir pipirai Gaminimas: Pirmiausia 2 v.š. sviesto pakepame smulkiai pjaustytus svogūnus,svogūnų nereiktų perkepti. 1 v.š. svieste pakepti kepenėles. Jas kepti taip pat neilgai,kad neperkeptų. Į indą sukrėsti svogūnus,keptas kepenėles bei likusį sviestą ir viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Pagardinti [...]

Skaityti toliau

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka) – tai šiaurės Afrikos patiekalas – pomidorų,svogūnų, aštrių pipirų (su įvairiais prieskoniais) padaže kepti kiaušiniai. Nereikia išsigąsti daugybės patiekalo ingredientų, nes visi jie labai paprasti,o jei ir nepaprasti, tai tikrai pakeičiami. Ingredientai: kiaušinių, tiek kiek suvalgysite (čia 4 kiaušiniams) 1 svogūnas alyvuogių aliejus 3 česnako skiltelės 1 skardinė konservuotų pomidorų arba 4 švieži [...]

Skaityti toliau

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Spanakopitai reikės šių ingredientų: 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų) 150g feta sūrio 50g šviežių krapų 50g petražolių 50g šviežių svogūnų laiškų 3 kiaušinių alyvų aliejaus sluoksniuotos tešlos druskos ir pipirų Gaminimas: Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles. Dedame druskos ir pipirų. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir [...]

Skaityti toliau