RSSKategorija: Užkandžiai

Pupelių mišrainė su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Pupelių mišrainė su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Ingredientai: 2 skardinės baltųjų pupelių 50ml aliejaus 1 v.š. citrinos sulčių 1 v.š. Dijon garstyčių 1 skiltelė česnako džiovintos petražolės 3 v.š. smulkintų graikinių riešutų 140g pelėsino sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Perplauname pupeles iš skardinių ir nuvarviname visą vandenį. Indelyje sumaišome aliejų, garstyčias, česnaką bei citrinų sultis. Įberiame druskos ir pipirų. Paruoštą padažą pilame [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

Ingredientai: 5 virtos morkos 4 didelės virtos bulvės 5 virti kiaušiniai 3 svogūnai 2 skardinė tuno aliejuje majonezas druska ir pipirai Gaminimas: Bulves, morkas ir kiaušinius atskiruose induose sutarkuojame stambia (burokine) tarka. Svogūną labai smulkiai sukapojame. Tuną truputį nusausiname. Stikliniame inde pradedame sluoksniuoti: dedame 1cm sluoksnį bulvių, 0,5cm morkų, tepame majonezu, barstome svogūnu, dedame ploną [...]

Skaityti toliau

Tepamas ridikėlių kremas

Tepamas ridikėlių kremas

Ingredientai: 150g-200g smulkintų ridikėlių 80g sviesto (nebūtina) 200g lydyto sūrio 2 v.š. smulkintų svogūnų laiškų druskos Gaminimas: Sviestą išsukame kartu su lydytu sūriu (geriausia tai padaryti elektriniu maišytuvu). Sudedame smulkintus, geriausia tarkuotus, ridikėliu ir svogūnų laiškus, įberiame druskos ir dar kartą gerai išmaišome. 2-3 valandoms dedame į šaldytuvą. Patiekiame su balta ar juoda duona. Šis [...]

Skaityti toliau

Kopūstų ir grybų pyragas

Kopūstų ir grybų pyragas

Ingredientai tešlai: 350g miltų 200g kepinių margarino druska 2 kiaušiniai Ingredientai įdarui: 300g pjaustyto kopūsto 1 svogūnas aliejus 200g grybų 0,5 a.š. baziliko (+0,5 a.š. raudonėlio) druska ir pipirai Ingredientai papildomam įdarui: 150g lydyto sūrio 4 kietai virti kiaušiniai krapai ar bazilikai 1 kiaušinis Gaminimas: Į miltus sudedame kubeliais pjaustytą margariną  ir jį ištriname miltuose. [...]

Skaityti toliau

Užtepėlė su skumbre

Užtepėlė su skumbre

Ingredientai: 1 sūdyta skumbrė 200g lydyto sūrio be priedų 3 nedideli marinuoti agurkėliai 1 a.š. kaparėlių 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Žuvį išdarinėjame, išimame kaulus ir susmulkiname. Kaparėlius bei marinuotus agurkėlius smulkiai sukapojame. Dubenyje žuvį sumaišome su lydytu sūriu, kaparėliais, agurkėliais ir smulkintais krapais. Paskaniname druska bei pipirais. Ši užtepėlė su skumbre [...]

Skaityti toliau

Virtas vištienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais

Virtas vištienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais

Ingredientai: 3 vištienos ketvirčiai 3 v.š.  saulėje džiovintų pomidorų tyrės (sumaltų konservuotų džiovintų pomidorų) 3 skiltelės česnako maltų kvapniųjų pipirų žiupsnelis džiovintų petražolių, salierų, baziliko 1 a.š. kmynų druska Gaminimas: Nuo vištienos ketvirčių kaulų nuimame mėsą (padarome išklotines). (Odelių nuimti nebūtina). Išklotines pabarstome druska ir pipirais, džiovintais prieskoniais bei įtriname smulkintais česnakais. Vištieną paliekame parą šaldytuve. [...]

Skaityti toliau

Kalafiorų padažas užkandžiams

Kalafiorų padažas užkandžiams

Ingredientai: 1 kalafioras 4 v.š. aliejaus 2 skiltelės česnako 3 v.š. grietinės 70g tarkuoto parmezano sūrio 30g tarkuoto fermentinio sūrio 0,5 a.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Kalafiorą susmulkiname šakelėmis ir sudedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir verdame apie 3 minutes. Apvirtą kalafiorą nukošiame ir nusausiname. Į keptuvę pilame aliejų ir sudedame smulkintą [...]

Skaityti toliau

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Ingredientai: baltos sumuštinių duonos 150g žalių žirnelių (gali būti ir šaldyti) 150g mažų baltųjų pupelių (virtų) 3 v.š. aliejaus 1 v.š. miltų 1 v.š. grietinės 40g svogūnų laiškų 2 skiltelės česnako 0,25 a.š. kario prieskonių 50g tarkuoto parmezano sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Žirnelius išverdame ir nusausiname. (Nuoviro neišpilame). Įkaitiname keptuvę su aliejumiu ir sudedame [...]

Skaityti toliau

Sumuštinis su ridikais bei ožkos sūriu

Sumuštinis su ridikais bei ožkos sūriu

Ingredientai : grūdėtos sumuštinių duonos ar bandelė 2 ridikėliai minkšto ožkos  sūrio 0,5 v.š. graikinių riešutų 0,5 a.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Ridikėlius nuplauname ir supjaustome plonais diskeliais. Ant duonos riekės (jei naudojame bandelę – ją pjauname pusiau) dedame ožkos sūrio gabaliukus, supjaustytus 0,5 cm storio. Ant sūrio barstome truputį pasmulkintus riešutus (rankomis juos [...]

Skaityti toliau

Kepta silkė

Kepta silkė

Ingredientai: 2 sūdytos silkės su galvomis 100g džiūvėsių 1 kiaušinis 0,5 a.š. džiovintų krapų 0,25 a.š. cukraus pipirai aliejus Gaminimas: Silkę išdarinėjame, t.y. nupjauname galvą, išimame vidurius, nuimame odą, ir atskiriame filė nuo kaulų. Paruoštas filė dedame į šiltą vandenį ir užmerktas laikome 8 valandas. Tam, kad silkė būtų standesnė, po mirkymo vandenyje, dedame dar [...]

Skaityti toliau