
Vištiena marinuota jogurte su česnaku bei kariu
Ingredientai
- 0.5 arb. š. Druskos
- 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
- 45g Česnakų
- 1 valg. š. Alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. Citrinos sulčių
- 250ml Vištienos sultinio
- 700g Vištienos šlaunelių
- 250ml Graikiškas jogurto
- 2 valg. š. Kario prieskonių
- 2 valg. š. Pomidorų padažo
- 180ml Alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Dubenėlyje sumaišykite jogurtą, karį, smulkintą česnaką, citrinų sultis, pomidorų padažą, alyvuogių aliejų. Sumaišykite su vištienos šlaunelėmis, gerai įtrinkite ir sudėkite į marinavimosi maišelį.
- Sandariai uždarykite ir palikite šaldytuve marinuotis apie 3 valandas.
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės – aukštos ugnies.
- Sudėkite marinuotas vištienos šlauneles ir pakepkite apie 3 minutes, kol išorė šiek tiek paruduos.
- Supilkite sultinį ir leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir leiskite virti apie 35 – 45 minutes, kol vištiena pilnai išvirs.
- Jei verdant matysite, kad skysčiai beveik išgaravę, įpilkite dar sultinio.
- Baigdami virti pagardinkite druska ir pipirais.
- Patiekite su ryžiais.
VISO: 2979 kcal, 44g angliavandenių, 149g baltymų, 256g riebalų, 601mg cholesterolio.