Vištiena marinuota jogurte su česnaku bei kariu

Vištiena marinuota jogurte su česnaku bei kariu

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 45g Česnakų
  • 1 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. Citrinos sulčių
  • 250ml Vištienos sultinio
  • 700g Vištienos šlaunelių
  • 250ml Graikiškas jogurto
  • 2 valg. š. Kario prieskonių
  • 2 valg. š. Pomidorų padažo
  • 180ml Alyvuogių aliejaus

Gaminimas

  1. Dubenėlyje sumaišykite jogurtą, karį, smulkintą česnaką, citrinų sultis, pomidorų padažą, alyvuogių aliejų. Sumaišykite su vištienos šlaunelėmis, gerai įtrinkite ir sudėkite į marinavimosi maišelį.
  2. Sandariai uždarykite ir palikite šaldytuve marinuotis apie 3 valandas.
  3. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės – aukštos ugnies.
  4. Sudėkite marinuotas vištienos šlauneles ir pakepkite apie 3 minutes, kol išorė šiek tiek paruduos.
  5. Supilkite sultinį ir leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir leiskite virti apie 35 – 45 minutes, kol vištiena pilnai išvirs.
  6. Jei verdant matysite, kad skysčiai beveik išgaravę, įpilkite dar sultinio.
  7. Baigdami virti pagardinkite druska ir pipirais.
  8. Patiekite su ryžiais.

VISO: 2979 kcal, 44g angliavandenių, 149g baltymų, 256g riebalų, 601mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*