Silkės paštetas

Ingredientai:

  • 200g silkės filė
  • 1 svogūnas
  • 4 v.š. sviesto
  • 50g svogūnų laiškų
  • 1 virta bulvė
  • 1 a.š. krapų
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Iš silkės filė išimame visus kaulus.
Įkaitiname keptuve su šaukštu sviesto ir sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, kurį kepame 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptus svogūnus truputį atvėsiname ir didesniame dubenyje sumalame elektriniu smulkintuvu (ar mėsmale) su silkės filė, virta bulve, krapais, 3 šaukštais sviesto, trupučiu druskos ir pipirų. Nereiktų visko sumalti iki visai vientisos masės.
Paruošus paštetą į jį sudedame smulkintus svogūnų laiškus ir dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Patiekdami silkės paštetą tepame ant paskrudintos ar šviežios duonos. Šis užkandis ypač tiks prie alaus.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*