kalafioru padazas uzkandziams

kalafioru padazas uzkandziams

Kalafiorų padažas užkandžiams

Ingredientai:

  • 1 kalafioras
  • 4 v.š. aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 v.š. grietinės
  • 70g tarkuoto parmezano sūrio
  • 30g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 0,5 a.š. miltų
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Kalafiorą susmulkiname šakelėmis ir sudedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir verdame apie 3 minutes. Apvirtą kalafiorą nukošiame ir nusausiname.

Į keptuvę pilame aliejų ir sudedame smulkintą česnaką, kurį kepame apie minutę, beriame miltus ir išmaišome. Sudedame grietinę beriame druskos, pipirų ir kaitiname ant silpnos ugnies apie 2 minutes.

Paruoštą padažą dubenyje sumaišome su kalafiorais, bei sūriu ir viską sudedame į kepimo indą. (Jei dar liko – beriame ant viršaus parmezano sūrio). Kalafiorų padažą dedame į orkaitę ir kepame apie 15 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Padažą patiekiame šiltą su duonelė, traškučiais, krekeriais.

 

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*