Grybų brusketa

Grybų brusketa

Brusketa – tai itališkas užkandis,kurio pagrindas yra su česnaku bei tyru alyvų aliejumi skrudinta duona. Duona pagardinama labai įvairiais produktais: nuo įvairiausių sūrių iki vytintos mėsos ar džiovintų daržovių.
Ingredientai:

  •  skrudinta duona
  • 200g grybų (gali būti tiek pievagrybiai, tiek švieži virti grybai, tiek išvirti džiovinti)
  • 2 v.š. alyvų aliejaus
  • 1 v.š. citrinų sulčių
  • 1 v.š. smulkintų petražolių
  • 1 v.š. citrinų žievelių
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Į keptuvę įpilame porą šaukštų aliejaus ir sudedame supjaustytus grybus, kepame apie 3-4 min. (Jei naudojami miško grybai – pirmiausia juos apverdame pasūdytame vandenyje). Nuėmus keptuvę nuo ugnies, į grybus sudedame kitus prieskonius.
Ant skrudintos itališkos duonos riekių dedam grybų.
Šis užkandis puikiai tiks prie vyno.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*