Fetos sūrio ir karamelizuotų morkų paštetas

Fetos sūrio ir karamelizuotų morkų paštetas

Ingredientai:

  • 200g feta sūrio
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 1 skiltelė česnako
  • 50g graikinių riešutų
  • 0,5 v.š. citrinos sulčių
  • aliejus
  • pipirai

Gaminimas:

Graikinius riešutus sukapojame, kad nebūtų didelių gabaliukų.

Morkas nulupame ir sutarkuojame.

Įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame morkas, kurias ant vidutinės ugnies kepame apie 7-8 minutes dažnai maišydami kol morkos lengvai karamelizuojasi. Viduryje kepimo sudedame sutrintą skiltelę česnako ir truputį citrinos sulčių.

Į dubenį su fetos sūriu sudedame pravėsusias morkas bei graikinius riešutus ir viską sumalame elektriniu smulkintuvu (nemalame iki vientisos masės – geriau,kad liktų mažų riešutų gabaliukų).
(Jei feta per kieta, kad viskas gerai išsimaišytų – pilame truputį aliejaus).

Sūrio paštetą sudedame į patiekimo dubenėlį ir bent valandai dedame į šaldytuvą.
Gražiam patiekimui paštetą galima sudėti į maistinį švirkštą ir paštetą patiekti ant skrudintos duonos ar krekerių.

 

 

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*