Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai

Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai

Ingredientai:

  • 2 plonai supjaustyti svogūnai
  • 3 v.š. sviesto
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 0,5 a.š. vyno acto
  • 1 lakštas šaldytos sluoksniuotos tešlos (500g)
  • 150g bri (brie) sūrio be plutelės (galima keisti į camembert sūrį)
  • 2 a.š. kmynų
  • 1 kiaušinis
  • 2 a.š. vandens

Gaminimas:
Į keptuvę dedame sviestą, svogūnus, vyno actą, cukrų ir kepame viską apie 7 minutes. Iškeptus svogūnus atvėsiname.
Tuo metu imame atšildytą tešlą ir ją truputį iškočiojame. Tešlos lakštą pabarstome pjaustytu bri sūriu, dedame atvėsusius svogūnus, pabarstome kmynais ir suvyniojame tešlą. Tešlą vyniojame nuo abiejų kraštų vidurio link. Tešlą dedame į šaldymo kamerą 15 minučių.
Po 15 minučių, atšaldytą tešlą supjaustome maždaug 1-1,5 cm storio ritinėliais ir juos išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Dubenėlyje išplakame kiaušinį su 2 a.š. vandens. Kiaušinio plakiniu aptepame paruoštus kepti sausainius.
Kepame apie 15 minučių,kol viršus švelniai paruduos.
Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainius patiekiame tiek šiltus tiek šaltus kaip užkandį.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*