RSSKategorija: Užkandžiai prie alaus

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Ingredientai: baltos sumuštinių duonos 150g žalių žirnelių (gali būti ir šaldyti) 150g mažų baltųjų pupelių (virtų) 3 v.š. aliejaus 1 v.š. miltų 1 v.š. grietinės 40g svogūnų laiškų 2 skiltelės česnako 0,25 a.š. kario prieskonių 50g tarkuoto parmezano sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Žirnelius išverdame ir nusausiname. (Nuoviro neišpilame). Įkaitiname keptuvę su aliejumiu ir sudedame [...]

Skaityti toliau

Fetos sūrio ir karamelizuotų morkų paštetas

Fetos sūrio ir karamelizuotų morkų paštetas

Ingredientai: 200g feta sūrio 2 vidutinio dydžio morkos 1 skiltelė česnako 50g graikinių riešutų 0,5 v.š. citrinos sulčių aliejus pipirai Gaminimas: Graikinius riešutus sukapojame, kad nebūtų didelių gabaliukų. Morkas nulupame ir sutarkuojame. Įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame morkas, kurias ant vidutinės ugnies kepame apie 7-8 minutes dažnai maišydami kol morkos lengvai karamelizuojasi. [...]

Skaityti toliau

Vištienos skrandukai prie alaus

Vištienos skrandukai prie alaus

Ingredientai: 500g vištienos skrandukų 1 skiltelė česnako 1 v.š. česnako granulių 2 lauro lapai 5 juodieji pipirai 2 v.š. aliejaus druska Gaminimas: Skrandukus nuvalome ir sudedame į puodą su vandeniu ir užverdame. Užvirus perpilame švariu vandeniu ir dar kartą užverdame. Beriame druskos, sudedame pipirus bei lauro lapus ir verdame apie valandą. Išvirtus skrandukus nukošiame. Įkaitiname [...]

Skaityti toliau

Naminis paštetas

Naminis paštetas

Tikrai nepaprasto skonio naminis paštetas,kurį labai lengvai paruošite. Ingredientai: 200g vištienos kepenėlių 200g sviesto 200g svogūnų  druska ir pipirai Gaminimas: Pirmiausia 2 v.š. sviesto pakepame smulkiai pjaustytus svogūnus,svogūnų nereiktų perkepti. 1 v.š. svieste pakepti kepenėles. Jas kepti taip pat neilgai,kad neperkeptų. Į indą sukrėsti svogūnus,keptas kepenėles bei likusį sviestą ir viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Pagardinti [...]

Skaityti toliau

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Ingredientai: 1 silkės filė (aliejuje) 2 marinuoti agurkai 150g varškės 1 v.š. grietinės 2 v.š. aliejaus (gali būti nuo marinuotos silkės) 30g svogūnų laiškų 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Dubenėlyje sumaišome varškę su grietine, aliejumi, smulkintais krapais, smulkintais svogūnais, labai smulkiai pjaustyta silke ir marinuotais agurkais, beriam druskos ir pipirų. Paruoštą varškės [...]

Skaityti toliau

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Ingredientai: 200g karšto rūkymo skubrės 3 kiaušiniai 50g svogūnų laiškų 3 v.š. majonezo pipirai Gaminimas: Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame. Išimame iš skumbrės kaulus ir šakute sutriname žuvį. Dubenyje sumaišome kiaušinius su žuvimi, smulkintais svogūnų laiškais, majonezu ir trupučiu pipirų. Aptepą tepame ant skrudintos duonos ir patiekiame kaip užkandį. Skumbrės ir kiaušinių užkandis [...]

Skaityti toliau

Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai

Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai

Ingredientai: 2 plonai supjaustyti svogūnai 3 v.š. sviesto 2 v.š. rudojo cukraus 0,5 a.š. vyno acto 1 lakštas šaldytos sluoksniuotos tešlos (500g) 150g bri (brie) sūrio be plutelės (galima keisti į camembert sūrį) 2 a.š. kmynų 1 kiaušinis 2 a.š. vandens Gaminimas: Į keptuvę dedame sviestą, svogūnus, vyno actą, cukrų ir kepame viską apie 7 [...]

Skaityti toliau

Grybų brusketa

Grybų brusketa

Brusketa – tai itališkas užkandis,kurio pagrindas yra su česnaku bei tyru alyvų aliejumi skrudinta duona. Duona pagardinama labai įvairiais produktais: nuo įvairiausių sūrių iki vytintos mėsos ar džiovintų daržovių. Ingredientai:  skrudinta duona 200g grybų (gali būti tiek pievagrybiai, tiek švieži virti grybai, tiek išvirti džiovinti) 2 v.š. alyvų aliejaus 1 v.š. citrinų sulčių 1 v.š. [...]

Skaityti toliau

Pievagrybiai įdaryti pikantiškomis morkomis

Pievagrybiai įdaryti pikantiškomis morkomis

Ingredientai: 15 vnt didelių pievagrybių 3 morkos 3 v.š. majonezo 3 skiltelės česnako 1 a.š. citrinos sulčių 3 v.š. aliejaus druska ir pipirai  skrudintos duonos Gaminimas: Morkas nulupame ir sutarkuojame stambesne tarka. Pievagrybių kotelius išimame ir peiliu truputį išgremžiame vidų, kad būtų daugiau vietos. Įkaitiname keptuvę su pora šaukštų aliejaus ir sudedame pievagrybių kepurėles, kurias [...]

Skaityti toliau

Baklažanų suktinukai su šonine kepti ant žarijų

Baklažanų suktinukai su šonine kepti ant žarijų

Ingredientai: 2 maži baklažanai 250g kiaulienos šoninės 4 skiltelės česnako 3 v.š. aliejaus 50g graikinių riešutų 50g feta sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Baklažanus išilgai supjaustome 0,3-0,4 cm storio riekėmis. Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame baklažanų riekes, kurias kepame po 2 minutes iš abiejų pusių ant stiprios ugnies. Apkeptas baklažano riekes truputį [...]

Skaityti toliau