RSSKategorija: Užkandžiai prie alaus

Naminis paštetas

Naminis paštetas

Tikrai nepaprasto skonio naminis paštetas,kurį labai lengvai paruošite. Ingredientai: 200g vištienos kepenėlių 200g sviesto 200g svogūnų  druska ir pipirai Gaminimas: Pirmiausia 2 v.š. sviesto pakepame smulkiai pjaustytus svogūnus,svogūnų nereiktų perkepti. 1 v.š. svieste pakepti kepenėles. Jas kepti taip pat neilgai,kad neperkeptų. Į indą sukrėsti svogūnus,keptas kepenėles bei likusį sviestą ir viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Pagardinti [...]

Skaityti toliau

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Ingredientai: 1 silkės filė (aliejuje) 2 marinuoti agurkai 150g varškės 1 v.š. grietinės 2 v.š. aliejaus (gali būti nuo marinuotos silkės) 30g svogūnų laiškų 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Dubenėlyje sumaišome varškę su grietine, aliejumi, smulkintais krapais, smulkintais svogūnais, labai smulkiai pjaustyta silke ir marinuotais agurkais, beriam druskos ir pipirų. Paruoštą varškės [...]

Skaityti toliau

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Ingredientai: 200g karšto rūkymo skubrės 3 kiaušiniai 50g svogūnų laiškų 3 v.š. majonezo pipirai Gaminimas: Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame. Išimame iš skumbrės kaulus ir šakute sutriname žuvį. Dubenyje sumaišome kiaušinius su žuvimi, smulkintais svogūnų laiškais, majonezu ir trupučiu pipirų. Aptepą tepame ant skrudintos duonos ir patiekiame kaip užkandį. Skumbrės ir kiaušinių užkandis [...]

Skaityti toliau

Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai

Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai

Ingredientai: 2 plonai supjaustyti svogūnai 3 v.š. sviesto 2 v.š. rudojo cukraus 0,5 a.š. vyno acto 1 lakštas šaldytos sluoksniuotos tešlos (500g) 150g bri (brie) sūrio be plutelės (galima keisti į camembert sūrį) 2 a.š. kmynų 1 kiaušinis 2 a.š. vandens Gaminimas: Į keptuvę dedame sviestą, svogūnus, vyno actą, cukrų ir kepame viską apie 7 [...]

Skaityti toliau

Pievagrybiai įdaryti pikantiškomis morkomis

Pievagrybiai įdaryti pikantiškomis morkomis

Ingredientai: 15 vnt didelių pievagrybių 3 morkos 3 v.š. majonezo 3 skiltelės česnako 1 a.š. citrinos sulčių 3 v.š. aliejaus druska ir pipirai  skrudintos duonos Gaminimas: Morkas nulupame ir sutarkuojame stambesne tarka. Pievagrybių kotelius išimame ir peiliu truputį išgremžiame vidų, kad būtų daugiau vietos. Įkaitiname keptuvę su pora šaukštų aliejaus ir sudedame pievagrybių kepurėles, kurias [...]

Skaityti toliau

Baklažanų suktinukai su šonine kepti ant žarijų

Baklažanų suktinukai su šonine kepti ant žarijų

Ingredientai: 2 maži baklažanai 250g kiaulienos šoninės 4 skiltelės česnako 3 v.š. aliejaus 50g graikinių riešutų 50g feta sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Baklažanus išilgai supjaustome 0,3-0,4 cm storio riekėmis. Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame baklažanų riekes, kurias kepame po 2 minutes iš abiejų pusių ant stiprios ugnies. Apkeptas baklažano riekes truputį [...]

Skaityti toliau

Česnakiniai spraginti kukurūzai (popkornai)

Česnakiniai spraginti kukurūzai (popkornai)

Ingredientai: *pakelis popkornų *2 v.š. sviesto *2 skiltelės česnako *0,5 a.š. citrinos žievelės *druska Gaminimas: Sviestą gerai sumaišome su trintu česaku bei labai smulkiai tarkuota citrinos žievele. Išspraginame popkornus ir suberiame į dubenį. Sudedame sviestą, beriame druskos ir gerai išmaišome/sukratome, kad prieskonių skonis tolygiai pasiskirstytų. Patiekiame iškart. Puikiai tiks kaip užkandis prie alaus.

Skaityti toliau

Morkų aptepas (brusketa)

Morkų aptepas (brusketa)

Ingredientai: 3-4 morkos 1 v.š. aliejaus 40g kalendros lapelių 0,2 a.š. cinamono 0,25 a.š. čili prieskonių druska ir pipirai skrudinta duona Gaminimas: Morkas išverdame, nulupame ir sumalame. Į morkų masę beriame druskos, pipirų, čili prieskonius, cinamoną, aliejų ir sudedame smulkiai pjaustytą kalendrą. Viską išmaišome ir tepame ant skrudintos duonos riekelių. Šią brušketą patiekiame kaip užkandį.

Skaityti toliau

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su pomidoru ir sūriu

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su pomidoru ir sūriu

Ingredientai: *1 pakelis bemielės sluoksniuotos tešlos *2 pomidorai *150g mozzarella sūrio *1 a.š. baziliko *druska *1 kiaušinis Gaminimas: Sluoksniuotą tešlą atšildome ir supjaustome kvadratukais (1 lakštą į 6 dalis). Išplakame kiaušinį ir juo aptepame tešlos gabaliukus. Pomidorą supjaustome griežinėliais ir po vieną dedame ant kiekvieno tešlos kvadratuko. Pomidorus pabarstome trupučiu druskos ir baziliko ir ant [...]

Skaityti toliau

Namuose sūdyta lašiša

Namuose sūdyta lašiša

Ingredientai: *400g lašišos filė *40g šviežių krapų *6 v.š. druskos *3 a.š. cukraus Gaminimas: Lašišos filė nuplauname ir pabarstome puse druskos bei šaukšteliu cukraus. Krapus labai smulkiai sukapojame ir užbarstome ant lašišos. Suberiame likusią druską ir dedame į uždengiamą indą. Lašišą laikome šaldytuve karts nuo karto nupildami susikaupusias sultis. Druskos tikrai galima berti nemažai, nes [...]

Skaityti toliau