Ingridientai
- šviesi forminė duona (nepjaustyta)
- 150g sviesto
- 200g varškės
- 250g lašišos (tinka tiek sūdyta tiek rūkyta)
- 1 citrina
- 1 avokadas
- 50g šviežių bazilikų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Duonos kepaliukus supjaustome išilgai per visą kepalą maždaug 0,7cm storio riekėmis.
Sviestą elektriniu smulkintuvu sumaišome su bazilikais ir pjaustytu avokadu iki vientisos masės.
Elektriniu smulkintuvu išsukame varškę iki purios masės. Į ją sudedame smulkintą lašišą ir dar kartą sumaišome. Maišome kol lašiša ir varškė taps beveik vientisa rausvos spalvos mase. Į varškės masę pilame 1 v.š. citrinos sulčių, beriame druskos (jei naudojame ne sūdytą lašišą) ir pipirų.
Imame vieną duonos riekę, kurią aptepame žaliuoju bazilikų-avokadų aptepu. Ant apteptos riekės dedame kitą riekę, kurią aptepame rožiniu lašišos aptepu. Ir taip susluoksniuojame visą duoną. Dedame visą paruoštą sumuštinį ant pjaustymo lentelės ir suslegiame jį kita lentele. Dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms.
Patiekdami nupjaustome pluteles ir supjaustome nedideliais trikampiais, kuriuos dar persmeigiame smeigtuku, kad neatsiskirtų nei viena dalis.
Parašykite komentarą