RSSKategorija: Sumuštiniai

Dešrainis su keptomis daržovėmis

Dešrainis su keptomis daržovėmis

Ingredientai: bandelė pieniška dešrelė pusė svogūno pusė raudonos paprikos 50g baltojo kopūsto 1 skiltelė česnako majonezas aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Smulkintą kopūstą sudedame į keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir kepame ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes dažnai maišydami. Kai kopūstas suminkštėja – sudedame pjaustytą svogūną, papriką bei česnaką ir viską kepame dar 3 [...]

Skaityti toliau

Užkandiniai sumuštiniais su pomidorais

Užkandiniai sumuštiniais su pomidorais

Ingredientai: 1 pomidoras tepamo varškės kremo su žalumynais 1,5 a.š. šviežių raudonėlio lapelių 0,5 a.š. džovinto baziliko druska balta duona Gaminimas: Pomidorus supjaustome griežinėliais (iki pusės centimetro storio). Baltos duonos riekes aptepame varškės kremu ir ant kiekvienos riekelės dedame po griežinėlį pomidoro. Sumuštinius pabarstome druska bei bazilikais. Ant kiekvieno sumuštinio dedame po kelis raudonėlio lapelius. [...]

Skaityti toliau

Karšti sumuštiniai su žalumynais

Karšti sumuštiniai su žalumynais

Ingredientai: *fermentinis sūris *svogūnų laiškai *krapai *petražolės *majonezas *sumuštinių duona Gaminimas: Prieskonines žoleles susmulkiname. Sūrį sutarkuojame. Duoną aptepame majonezu ir užbarstome prieskonines žoleles. Dedame tarkuoto sūrio. Sumuštinius dedame į mikrobangų krosnelę 2 minutėms. Karšti sumuštiniai su žalumynais greitas ir puikus užkandis.

Skaityti toliau

Morkų aptepas (brusketa)

Morkų aptepas (brusketa)

Ingredientai: 3-4 morkos 1 v.š. aliejaus 40g kalendros lapelių 0,2 a.š. cinamono 0,25 a.š. čili prieskonių druska ir pipirai skrudinta duona Gaminimas: Morkas išverdame, nulupame ir sumalame. Į morkų masę beriame druskos, pipirų, čili prieskonius, cinamoną, aliejų ir sudedame smulkiai pjaustytą kalendrą. Viską išmaišome ir tepame ant skrudintos duonos riekelių. Šią brušketą patiekiame kaip užkandį.

Skaityti toliau

Spalvingieji sumuštinukai su silke

Spalvingieji sumuštinukai su silke

Ingredientai: silkės filė pomidoras citrinos griežinėliai svogūnų laiškai balta duona/batonas sviestas Gaminimas: Batono riekes pjauname pusiau ir plonai aptepame sviestu. Silkės filė nedideliais gabaliukais supjaustome ir uždedame po kelis gabaliukus abiejuose riekių pusėse. Citronos griežinėlius supjaustome į keturias dalis ir po gabaliuką dedame ant sumuštinių. Svogūnų laiškus supjaustome centimetro ilgio šiaudeliais ir dedame ant sumuštinių. [...]

Skaityti toliau

Namuose sūdyta lašiša

Namuose sūdyta lašiša

Ingredientai: *400g lašišos filė *40g šviežių krapų *6 v.š. druskos *3 a.š. cukraus Gaminimas: Lašišos filė nuplauname ir pabarstome puse druskos bei šaukšteliu cukraus. Krapus labai smulkiai sukapojame ir užbarstome ant lašišos. Suberiame likusią druską ir dedame į uždengiamą indą. Lašišą laikome šaldytuve karts nuo karto nupildami susikaupusias sultis. Druskos tikrai galima berti nemažai, nes [...]

Skaityti toliau

Sumuštiniai su keptomis daržovėmis bei pelėsiniu sūriu

Sumuštiniai su keptomis daržovėmis bei pelėsiniu sūriu

Ingredientai: 100g pelėsinio sūrio (su mėlynuoju pelėsiu) 100 smulkintų porų 1 didesnis saliero stiebas 5 duonos riekės varškės kremo (BELADETA su agurkais) 3 v.š. aliejaus truputis druskos ir pipirų Gaminimas: Duonos riekes paskrudiname su 2 v.š. aliejaus (arba skrudintuvėje). Į keptuvę pilame likusį aliejų ir sudedame smulkintus porus bei supjaustytą salierą. Kepame daržoves apie 3-4 [...]

Skaityti toliau

Brusketa su sūriu ir gelsve

Brusketa su sūriu ir gelsve

Ingredientai: 150g fermentinio sūrio 1 skiltelė česnako 0,5 a.š. gelsvės 2 v.š. majonezo  skrudintos duonos druska ir pipirai Gaminimas: Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su smulkintu česnaku, majonezu ir gelsve. Kad prieskonis įsigertų, palaikome šaldytuve bent 20 minučių. Ant paskrudintos duonos tepame paruoštą sūrį su gelsve ir pabarste druska ir pipirais patiekiame kaip užkandį.

Skaityti toliau

Pupelių paštetas su grybais

Pupelių paštetas su grybais

Ingredientai: *200g virtų pupelių *200g virtų grybų *pusė svogūno *2 česnako skiltelės *50g petražolių *2 v.š. aliejaus *druska ir pipirai Gaminimas: Pupeles, grybus, svogūną bei česnaką kartu sumalame. Dubenyje sumaišome su žiupsneliu druskos ir pipirų, aliejumi bei smulkintom petražolėm. Jei paštetas dar per sausas – pilame truputį aliejuas. Šis vegetariškas paštetas puikiai tiks su paskrudinta [...]

Skaityti toliau

Sumuštiniai su pupelėmis ir salieru

Sumuštiniai su pupelėmis ir salieru

Ingredientai: 4 riekės sumuštinių duonos ar 2 bandelės 1 saliero lapkotis 150g virtų pupelių 50g graikinių riešutų 2 v.š. majonezo 1 a.š pomidorų padažo 0,25 svogūno druska ir pipirai Gaminimas: Salierą, ir svogūną susmulkiname. Virtas pupeles truputį pasmulkiname. Graikinius reišutus susmulkiname ir dubenyje sumaišome su pupelėmis, salieru, majonezu, pomidorų padažu, svogūnu, trupučiu druskos ir pipirų. [...]

Skaityti toliau