RSSKategorija: Sumuštiniai

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Ingredientai: baltos sumuštinių duonos 150g žalių žirnelių (gali būti ir šaldyti) 150g mažų baltųjų pupelių (virtų) 3 v.š. aliejaus 1 v.š. miltų 1 v.š. grietinės 40g svogūnų laiškų 2 skiltelės česnako 0,25 a.š. kario prieskonių 50g tarkuoto parmezano sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Žirnelius išverdame ir nusausiname. (Nuoviro neišpilame). Įkaitiname keptuvę su aliejumiu ir sudedame [...]

Skaityti toliau

Sumuštinis su ridikais bei ožkos sūriu

Sumuštinis su ridikais bei ožkos sūriu

Ingredientai : grūdėtos sumuštinių duonos ar bandelė 2 ridikėliai minkšto ožkos  sūrio 0,5 v.š. graikinių riešutų 0,5 a.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Ridikėlius nuplauname ir supjaustome plonais diskeliais. Ant duonos riekės (jei naudojame bandelę – ją pjauname pusiau) dedame ožkos sūrio gabaliukus, supjaustytus 0,5 cm storio. Ant sūrio barstome truputį pasmulkintus riešutus (rankomis juos [...]

Skaityti toliau

Dešrainis su keptomis daržovėmis

Dešrainis su keptomis daržovėmis

Ingredientai: bandelė pieniška dešrelė pusė svogūno pusė raudonos paprikos 50g baltojo kopūsto 1 skiltelė česnako majonezas aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Smulkintą kopūstą sudedame į keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir kepame ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes dažnai maišydami. Kai kopūstas suminkštėja – sudedame pjaustytą svogūną, papriką bei česnaką ir viską kepame dar 3 [...]

Skaityti toliau

Užkandiniai sumuštiniais su pomidorais

Užkandiniai sumuštiniais su pomidorais

Ingredientai: 1 pomidoras tepamo varškės kremo su žalumynais 1,5 a.š. šviežių raudonėlio lapelių 0,5 a.š. džovinto baziliko druska balta duona Gaminimas: Pomidorus supjaustome griežinėliais (iki pusės centimetro storio). Baltos duonos riekes aptepame varškės kremu ir ant kiekvienos riekelės dedame po griežinėlį pomidoro. Sumuštinius pabarstome druska bei bazilikais. Ant kiekvieno sumuštinio dedame po kelis raudonėlio lapelius. [...]

Skaityti toliau

Karšti sumuštiniai su žalumynais

Karšti sumuštiniai su žalumynais

Ingredientai: *fermentinis sūris *svogūnų laiškai *krapai *petražolės *majonezas *sumuštinių duona Gaminimas: Prieskonines žoleles susmulkiname. Sūrį sutarkuojame. Duoną aptepame majonezu ir užbarstome prieskonines žoleles. Dedame tarkuoto sūrio. Sumuštinius dedame į mikrobangų krosnelę 2 minutėms. Karšti sumuštiniai su žalumynais greitas ir puikus užkandis.

Skaityti toliau

Morkų aptepas (brusketa)

Morkų aptepas (brusketa)

Ingredientai: 3-4 morkos 1 v.š. aliejaus 40g kalendros lapelių 0,2 a.š. cinamono 0,25 a.š. čili prieskonių druska ir pipirai skrudinta duona Gaminimas: Morkas išverdame, nulupame ir sumalame. Į morkų masę beriame druskos, pipirų, čili prieskonius, cinamoną, aliejų ir sudedame smulkiai pjaustytą kalendrą. Viską išmaišome ir tepame ant skrudintos duonos riekelių. Šią brušketą patiekiame kaip užkandį.

Skaityti toliau

Spalvingieji sumuštinukai su silke

Spalvingieji sumuštinukai su silke

Ingredientai: silkės filė pomidoras citrinos griežinėliai svogūnų laiškai balta duona/batonas sviestas Gaminimas: Batono riekes pjauname pusiau ir plonai aptepame sviestu. Silkės filė nedideliais gabaliukais supjaustome ir uždedame po kelis gabaliukus abiejuose riekių pusėse. Citronos griežinėlius supjaustome į keturias dalis ir po gabaliuką dedame ant sumuštinių. Svogūnų laiškus supjaustome centimetro ilgio šiaudeliais ir dedame ant sumuštinių. [...]

Skaityti toliau

Namuose sūdyta lašiša

Namuose sūdyta lašiša

Ingredientai: *400g lašišos filė *40g šviežių krapų *6 v.š. druskos *3 a.š. cukraus Gaminimas: Lašišos filė nuplauname ir pabarstome puse druskos bei šaukšteliu cukraus. Krapus labai smulkiai sukapojame ir užbarstome ant lašišos. Suberiame likusią druską ir dedame į uždengiamą indą. Lašišą laikome šaldytuve karts nuo karto nupildami susikaupusias sultis. Druskos tikrai galima berti nemažai, nes [...]

Skaityti toliau

Sumuštiniai su keptomis daržovėmis bei pelėsiniu sūriu

Sumuštiniai su keptomis daržovėmis bei pelėsiniu sūriu

Ingredientai: 100g pelėsinio sūrio (su mėlynuoju pelėsiu) 100 smulkintų porų 1 didesnis saliero stiebas 5 duonos riekės varškės kremo (BELADETA su agurkais) 3 v.š. aliejaus truputis druskos ir pipirų Gaminimas: Duonos riekes paskrudiname su 2 v.š. aliejaus (arba skrudintuvėje). Į keptuvę pilame likusį aliejų ir sudedame smulkintus porus bei supjaustytą salierą. Kepame daržoves apie 3-4 [...]

Skaityti toliau

Brusketa su sūriu ir gelsve

Brusketa su sūriu ir gelsve

Ingredientai: 150g fermentinio sūrio 1 skiltelė česnako 0,5 a.š. gelsvės 2 v.š. majonezo  skrudintos duonos druska ir pipirai Gaminimas: Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su smulkintu česnaku, majonezu ir gelsve. Kad prieskonis įsigertų, palaikome šaldytuve bent 20 minučių. Ant paskrudintos duonos tepame paruoštą sūrį su gelsve ir pabarste druska ir pipirais patiekiame kaip užkandį.

Skaityti toliau