Spurgos su čederiu ir jalapenu

Spurgos su čederiu ir jalapenu

Ingridientai

  • 1 puodelis miltų
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/2 arb. š. sodos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. muskato
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1/2 puodelio pasukų
  • 1/4 puodelio smulkiai pjaustytų laiškinių svogūnų
  • 1 jalapenas
  • 2 valg. š. ištirpinto sviesto (kol paruduos)
  • 1/2 puodelio tarkuoto čederio sūrio

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Spurgoms kepti skirtą skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite puse turimo tarkuoto sūrio.
  2. Į dubenį sudėkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, muskatą bei cukrų ir viską gerai išmaišykite. Atidėkite į šoną.
  3. Mažame dubenėlyje suplakite kiaušinį su pasukomis, svogūnais bei jalapeno pipirais. Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
  4. Supilkite viską į dubenį su sausais ingridientais ir gerai išmaišykite.
  5. Gautą masę mediniu šaukštu sudėkite į kepimo formą taip, kad 1/4 viršaus dar liktų neužpildyta, kadangi kepant spurgos šiek tiek iškils. Kepkite 12-13 minučių.
  6. Jei norite, kad abi pusės būtų vienodai gražiai apskrudusios, baigus kepti galite visas spurgas apversti ir dar kokią minutę pakepti. Tik atidžiai prižiūrėkite, kad neprisviltų.

Skanaus!

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*