RSSKategorija: Silkės patiekalai

Kepta silkė

Kepta silkė

Ingredientai: 2 sūdytos silkės su galvomis 100g džiūvėsių 1 kiaušinis 0,5 a.š. džiovintų krapų 0,25 a.š. cukraus pipirai aliejus Gaminimas: Silkę išdarinėjame, t.y. nupjauname galvą, išimame vidurius, nuimame odą, ir atskiriame filė nuo kaulų. Paruoštas filė dedame į šiltą vandenį ir užmerktas laikome 8 valandas. Tam, kad silkė būtų standesnė, po mirkymo vandenyje, dedame dar [...]

Skaityti toliau

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Ingredientai: 1 silkės filė (aliejuje) 2 marinuoti agurkai 150g varškės 1 v.š. grietinės 2 v.š. aliejaus (gali būti nuo marinuotos silkės) 30g svogūnų laiškų 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Dubenėlyje sumaišome varškę su grietine, aliejumi, smulkintais krapais, smulkintais svogūnais, labai smulkiai pjaustyta silke ir marinuotais agurkais, beriam druskos ir pipirų. Paruoštą varškės [...]

Skaityti toliau

Silkės receptas su grybais ir morkomis

Silkės receptas su grybais ir morkomis

Ingredientai: 200g silkės filė 0,5l šviežiai virtų grybų 2 svogūnai 2 morkos 40g krapų 30g petražolių 70ml aliejaus 2 lauro lapai 0,25 a.š. cinamono pipirai Gaminimas: Morkas nulupame ir supjautome mažais kubeliais. Svogūną nulupame ir susmulkiname. Krapus bei petražoles sukapojame. Įkaitiname aliejų ir sudedame morkas, kurias kepame

Skaityti toliau

Silkės ir burokėlių salotos su garstyčių padažu

Silkės ir burokėlių salotos su garstyčių padažu

Ingredientai (3-4 porcijoms): 3-4 silkės filė 4 nedideli virti burokėliai 150g salotų lapų 4 virtos bulvės 2 svogūnai 4 v.š. garstyčių 5 v.š. aliejaus 1 v.š. citrinos sulčių svogūnų laiškai petražolės druska ir pipirai Gaminimas: Dubenėlyje gerai išmaišome garstyčias, aliejų, citrinos sultis ir žiupsnelį druskos bei pipirų. Maišome iki vientisos masės. Bulves ir burokėlius supjaustome [...]

Skaityti toliau

Spalvingieji sumuštinukai su silke

Spalvingieji sumuštinukai su silke

Ingredientai: silkės filė pomidoras citrinos griežinėliai svogūnų laiškai balta duona/batonas sviestas Gaminimas: Batono riekes pjauname pusiau ir plonai aptepame sviestu. Silkės filė nedideliais gabaliukais supjaustome ir uždedame po kelis gabaliukus abiejuose riekių pusėse. Citronos griežinėlius supjaustome į keturias dalis ir po gabaliuką dedame ant sumuštinių. Svogūnų laiškus supjaustome centimetro ilgio šiaudeliais ir dedame ant sumuštinių. [...]

Skaityti toliau

Silkė su morkomis

Silkė su morkomis

Ingredientai: *350g silkės filė *2 dideli svogūnai *4 morkos *4 v.š. pomidorų padažo *4-6 .š. aliejaus *pipirai Gaminimas: Silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūną supjaustome pusžiedžiais. Morkas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame morkas su svogūnais, kuriuos kepame apie 5-8 minutesant vidutinės ugnies. Sudedame pomidorų padažą, beriame pipirų ir po [...]

Skaityti toliau

Silkė su obuoliais

Silkė su obuoliais

Ingredientai: *350g marinuotos silkės filė *3 obuoliai *4 v.š. majonezo *1 raudonas svogūnas *pipirai Gaminimas: Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Svogūną labai smulkiai supjaustome. Marinuotą silkę supjaustome nedideliais gabaliukais ir dubenyje sumaišome su svogūnais, obuoliais, žiupsneliu pipirų bei majonezu. Jei trūksta sūrumo, beriame truputį druskos. Silkę su obuoliais patiekiame kaip šaltą užkandį. Šį silkės [...]

Skaityti toliau

Silkė su pupelėmis ir pomidorų padažu

Silkė su pupelėmis ir pomidorų padažu

Ingredientai: *250g silkės filė *1 skardinė konservuotų baltų pupelių *1 svogūnas *5 v.š. pomidorų padažo *2 v.š. aliejaus *druska ir pipirai Gaminimas: Pupeles nusausiname. Silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūną smulkiai supjaustome ir sudedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame svogūną apie 4 minutes. Po 4 minučių sudedame pupeles ir pomidorų padažą į keptuvę, beriame [...]

Skaityti toliau

Silkė su marinuotais agurkais

Silkė su marinuotais agurkais

Ingredientai: 350g silkės filė 200g marinuotų agurkų 1 svogūnas 3 v.š. majonezo pipirai Gaminimas: Marinuotus agurkus supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūną susmulkiname. Silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais ir dubenyje sumaišome su agurkais, svogūnu, majonezu ir trupučių druskos bei pipirų (jei silkė sūdyta, tada druskos neberiame). Silkę su marinuotais agurkais patiekiame kaip užkandį su duona.

Skaityti toliau

Silkės paštetas

Silkės paštetas

Ingredientai: 200g silkės filė 1 svogūnas 4 v.š. sviesto 50g svogūnų laiškų 1 virta bulvė 1 a.š. krapų druska ir pipirai Gaminimas: Iš silkės filė išimame visus kaulus. Įkaitiname keptuve su šaukštu sviesto ir sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, kurį kepame 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptus svogūnus truputį atvėsiname ir didesniame dubenyje sumalame elektriniu smulkintuvu [...]

Skaityti toliau