Ingridientai
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Svogūnų – 4vnt.
- Marinuotų silkių – 400g
- Saulėgrąžų – 150g
Gaminimas
- Įkaitiname keptuvę su 1 valg. š. aliejaus ir suberiame saulėgrąžas. Jas kepame vos 2 minutes dažnai maišydami. Apskrudusias saulėgrąžas dedame į dubenį.
- Į tą pačią keptuvę pilame 2 valg. š. aliejaus ir sudedame pjaustytus svogūnus, kuriuos kepame 4-5 minutes. Iškeptus svogūnus sumaišome su saulėgrąžomis ir paliekame, kad silkės pagardas atvėstų.
- Tuo metu nedideliais gabaliukais supjaustome silkę.
- Prieš patiekdami ant lėkštės dedame pjaustytą silkės filė ir uždengiame saulėgrąžų ir svogūnų pagardu, pabarstome pipirais ir bent 15 minučių dedame į šaldytuvą.
Parašykite komentarą