Ingridientai
- Majonezo – 50g
- Cukraus – 2 šaukštai
- Kvietinių miltų – 50g
- Džiūvėsėlių – 100g
- Vandens – 100ml
- Duonos – 300g
- Agurkų – 1vnt.
- Silkių – 1000g
- Sviesto – 1 šaukštas
- Svogūnų – 1vnt.
- Acto – 300ml
Gaminimas
- Sumaišome džiūvėsius su miltais. Įkaitiname keptuvę ir išlydome sviestą.
- Silkės filė apvoliojame džiūvėsiuose su miltais ir kepame keptuvėje apie 2-3 minutes ant silpnos ugnies.
- Silkės marinatui sumaišome vandenį, actą ir cukrų, užverdame jį ir ataušiname.
- Į marinatą sudedame iškeptą silkę, pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir marinuojame mažiausiai 2 valandas.
- Sumuštinių duoną aptepame sviestu, klojame salotų lapą, agurko kelias riekeles, majonezo šaukštą, dedame marinuotos silkės filė ir viską uždengiame kita duonos rieke.
Parašykite komentarą