„Bagna càuda“-padažas mirkyti daržovėms

„Bagna càuda“-padažas mirkyti daržovėms

Ingredientai

  • 10g Česnakų
  • 15g Sviesto
  • 200ml Alyvuogių aliejaus
  • 2vnt. Ančiuvių filė

„Bagna càuda“ – italų regioninis patiekalas – padažas (išvertus reiškia „karštas padažas“), patiekiamas kaip fondiu bei valgomas su įvairiausiomis keptomis ar virtomis daržovėmis: pankoliais, artišokais, kalafiorais, morkomis ir kt.

Gaminimas

  1. Visus ingredientus sumaišome elektriniu maišytuvu ir ant silpnos ugnies pakaitiname 4-5 minutes.
  2. Patiekiame fondiu puode, kad neatvėstų. Keptas ar virtas daržoves tiesiog dažome į padažą ir valgome.

VISO: 1739 kcal, 3g angliavandenių, 2g baltymų, 195g riebalų, 7mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*