Briedžiukų paštetas (užkandis prie vyno)

Briedžiukų paštetas (užkandis prie vyno)

Ingredientai:

  • 500g šviežių briedžiukų (grybų)
  • 4 v.š. sviesto
  • 0,7 v.š. aliejaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 50g parmezano sūrio
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Briedžiukus nuvalome, nuimame kepurėles ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu ir verdame apie 1 valandą. Išvirtus grybus nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame grybus. Kepame apie 3-5 minutes, tada įspaudžiame česnako skiltelę, beriame druskos ir pipirų, pilame citrinos sultis ir išmaišę dar 1-2 minutes kepame.
Iškeptus grybus atvėsiname ir smulkiai sumalame. Pilame šaukštą aliejaus ir tarkuotą parmezano sūrį ir išmaišome.
Patiekiame briedžiukų paštetą ant šviežios ciabatos ar paprastos paskrudintos duonos, kaip užkandį prie vyno.

 

4 Comments

  1. Geras receptas. Mėgstu tokius, visokius užtepus 🙂

    KLausimas: O iš kur gauti tų briedžiukų, kažkaip turguje nesu matęs???? :/

  2. Kulinare says:

    Briedžiukai yra renkami Lietuvos miškuose balandžio-gegužės mėnesiais. Deja, nemanau, kad rasite kur turguose.

  3. turbut skanu,reiks pabandyt,tik briedziuku neturiu,bet manau galima ir kitokius misko grybus naudoti:)

  4. Kulinare says:

    Galima, aišku, briedžiukai turi savo specifinį skonį. Jūs pažiūrėkite, svetainėje yra daugiau grybų užtepėlių receptų:) Skanaus

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*