Astrus moliugo keksiukai su Brie suriu

Astrus moliugo keksiukai su Brie suriu

Aštrūs moliūgo keksiukai su Brie sūriu

Ingredientai:

  • 300g moliūgo
  • 50g Brie sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • 150g sviesto
  • 150-180g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. smulkinto čili pipiro ar 0,25 a.š. čili miltelių
  • skiltelė česnako
  • 0,25 a.š. cukraus
  • druska
  • saulėgrąžos bei sėmėnys ar moliūgo sėklos (nebūtina)

Gaminimas:

Moliūgą nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į elektrinį smulkintuvą kartu su skiltele česnako, čili prieskoniais ir susmulkiname viską.

Kambario temperatūros sviestą išplakame su kiaušiniais. Į plakinį sudedame miltus, kepimo miltelius, cukrų bei žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišome. Sudedame sutrintą moliūgą ir dar kartelį viską išmaišome iki vientisos masės.

Į keksiukų kepimo formeles pilame paruoštos moliūgų tešlos (pilame iki pusės). Dedame po gabaliuką Brie sūrio per vidurį ir ant viršaus pilame dar moliūgų tešlos. Viršų pabarstome sėklomis.

Į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, dedame keksiukus  ir kepame apie 20 minučių.

Aštrius moliūgo keksiukus su Brie sūriu patiekiame tiek šiltus tiek atvėsusiu. Kekesiukai bus minšti, purūs ir drėgni.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*