Aštri gvakamolė (guacamole)

Aštri gvakamolė (guacamole)

Ingredientai

  • 0.25 arb. š. Druskos
  • 5g Kalendrų
  • 1vnt. Jalapenų
  • 4vnt. Avokadų
  • 3vnt. Laimų
  • 2vnt. Česnako skiltelių
  • 1vnt. Svogūnų

Tirštas meksikiečių padažas iš trinto avokado su priedais. Paprastai gvakamolė patiekiama su kukurūzų traškučiais ar kitais traškučiais, taip pat naudojama kaip padažas su kitais meksikietiškais valgiais.

Gaminimas

  1. Avokadus nulupame ir sutriname.
  2. Svogūną, česnakus ir aštrų pipirą susmulkiname ir sudedame į trintą avokadą. Suberiame kalendrą, supilame laimų sultis ir pabarstome druska. Viską išmaišome ir valandai dedame į šaldytuvą.
  3. Patiekti su traškučiais ar tortilijomis.

VISO: 1401 kcal, 107g angliavandenių, 20g baltymų, 121g riebalų, 0mg cholesterolio.
 

One Comment

  1. Pingback: Aštrūs kalakutienos tacos - Kulinarė.lt

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*