RSSKategorija: Įvairūs užkandžiai

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka) – tai šiaurės Afrikos patiekalas – pomidorų,svogūnų, aštrių pipirų (su įvairiais prieskoniais) padaže kepti kiaušiniai. Nereikia išsigąsti daugybės patiekalo ingredientų, nes visi jie labai paprasti,o jei ir nepaprasti, tai tikrai pakeičiami. Ingredientai: kiaušinių, tiek kiek suvalgysite (čia 4 kiaušiniams) 1 svogūnas alyvuogių aliejus 3 česnako skiltelės 1 skardinė konservuotų pomidorų arba 4 švieži [...]

Skaityti toliau

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Ingredientai: 1 silkės filė (aliejuje) 2 marinuoti agurkai 150g varškės 1 v.š. grietinės 2 v.š. aliejaus (gali būti nuo marinuotos silkės) 30g svogūnų laiškų 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Dubenėlyje sumaišome varškę su grietine, aliejumi, smulkintais krapais, smulkintais svogūnais, labai smulkiai pjaustyta silke ir marinuotais agurkais, beriam druskos ir pipirų. Paruoštą varškės [...]

Skaityti toliau

Burokėlių salotos su feta

Burokėlių salotos su feta

Ingredientai: 2 nedideli burokėliai 100g feta sūrio pusė poro 2-3 saulėje džiovinti pomidorai 50g graikinių riešutų 2-3 v.š. aliejaus 2 a.š. citrinos sulčių 1-2 a.š. balzamiko acto druska ir pipirai Gaminimas: Burokėlius išverdame ir nulupame. Supjaustome 0,5cm griežinėliais ir sudedame į lėkštę. Burokėlius apšlakstome šaukšteliu citrinos sulčių ir pabarstome trupučiu druskos ir pipirų. Plononais griežinėliais supjaustome [...]

Skaityti toliau

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Ingredientai: 200g karšto rūkymo skubrės 3 kiaušiniai 50g svogūnų laiškų 3 v.š. majonezo pipirai Gaminimas: Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame. Išimame iš skumbrės kaulus ir šakute sutriname žuvį. Dubenyje sumaišome kiaušinius su žuvimi, smulkintais svogūnų laiškais, majonezu ir trupučiu pipirų. Aptepą tepame ant skrudintos duonos ir patiekiame kaip užkandį. Skumbrės ir kiaušinių užkandis [...]

Skaityti toliau

Džiūvėsiuose kepti brokoliai

Džiūvėsiuose kepti brokoliai

Ingredientai: 1 brokolis 1-2 kiaušiniai 100g džiūvėsių 150-200g holandaise padažas aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Brokolius susmulkiname šakelėmis. Užverdame 1l vandens ir sudedame brokolius, kuriuos apverdame 2-4 minutes. Kiaušinius suplakame. Į plakinį po vieną pamirkome brokolių šakeles, tada apvoliojame džiūvėsiuose, dar kartą į kiaušinį ir vėl į džiūvėsius. Įkaitiname keptuvę su aliejumi (geriau kad aliejaus [...]

Skaityti toliau

Aštrūs moliūgo keksiukai su Brie sūriu

Aštrūs moliūgo keksiukai su Brie sūriu

Ingredientai: 300g moliūgo 50g Brie sūrio 3 kiaušiniai 150g sviesto 150-180g miltų 1 a.š. kepimo miltelių 1 a.š. smulkinto čili pipiro ar 0,25 a.š. čili miltelių skiltelė česnako 0,25 a.š. cukraus druska saulėgrąžos bei sėmėnys ar moliūgo sėklos (nebūtina) Gaminimas: Moliūgą nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į elektrinį smulkintuvą kartu su skiltele česnako, čili [...]

Skaityti toliau

Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu

Salotos su mozzarella  sūriu ir Pesto padažu

Ingredientai: 30g šviežių špinatų keli lapeliai iceberg salotų 50g šviežių sultenių 1 nedidelis mozzarella sūris 3 a.š. Pesto padažo citrinos sultys druska Gaminimas: Iceberg salotų lapus nuplauname ir suplėšome. Į lėkštę sudedame nuplautus špinatus bei sultenes. Salotas pašlakstome citrinos sultimis bei pabarstome trupučiu druskos (rankomis salotas pavartome, kad citrinos sultys bei druska pasiskirstytų). Ant salotų [...]

Skaityti toliau

Salotų ir krabų lazdelių suktinukai su sūriu

Salotų ir krabų lazdelių suktinukai su sūriu

Ingredientai: 4 dideli salotų lapai 4 krabų lazdelės (aukštos kokybės) 50g fermentinio sūrio 1 kietai virtas kiaušinis 1-1,5 v.š. majonezo 2 v.š. smulkintų svogūnų laiškų druska ir pipirai   Gaminimas: Krabų lazdeles atsargiai išvyniojame (padarome išklotinė). Kiaušinį ir fermentinį sūrį sutarkuojame stambia tarka ir dubenyje sumaišome su majonezu, smulkintais svogūnų laiškais, trupučiu druskos ir pipirų. [...]

Skaityti toliau

Kalafioro pyragas su sūriu

Kalafioro pyragas su sūriu

Ingredientai: tešla pyrago pagrindui 250g kalafioro 2 kiaušiniai 60g fermentinio sūrio 1 a.š. smulkintų krapų druska Gaminimas: Paruoštą tešlą iškočiojame 0,5cm storio ir ja išklojame kepimo formą. Dedame pyrago pagrindą į įkaitintą iki 190 laispnių orkaitę ir kepame apie 10 minučių. Kol pagrindas kepa, apverdame kalafiorus, t.y. kalafioro “šakeles” sudedame į pasūdytą verdantį vandenį ir [...]

Skaityti toliau

Keptos stintos su salotinėmis sultenėmis

Keptos stintos su salotinėmis sultenėmis

Ingredientai: 4 stintos 50g salotinių sultenių 2 lapai gužinės salotos aliejus pusė citrinos druska ir pipirai Gaminimas: Stintas nuvalome  ir truputi pabarstome druska bei pipirais. Įkaitiname keptuvę su porą šaukštų aliejaus ir sudedame stintas, kurias kepame po 3 minutes iš abiejų pusių. Kol stintos kepa nuplauname salotas. Gūžinės salotos lapus suplėšome ir dubenyje kartu su [...]

Skaityti toliau