Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė

| 2013-02-24 | 0 Komentarų
Dziovintu pomidoru uztepele

Ingredientai:

  • 100g saulėje džiovintų pomidorų (nekonservuotų)
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • 0,5 a.š. džiovinto rozmarino
  • 0,5 a.š. gelsvės (nebūtina)
  • 70-100ml aliejaus
  • po 0, 25 a.š. druskos ir cukraus
  • 0,5l vandens
  • 0,25l acto

Gaminimas:

Puode užverdame vandenį, supilame actą, beriame druską bei cukrų ir sudedame džiovintus pomidorus, kuriuos verdame apie 5-6 minutes.

Apvirtus pomidorus nusausiname.

Į elektrinį smulkintuvą sudedame pomidorus, česnaką, visus prieskonius ir susmulkiname. (Smulkiname ne iki vientisos masės, o tiek, kad matytųsi smulkūs pomidorų gabaliukai). Pomidorų masę užpilame aliejumi ir išmaišome. Jei trūksta – pagal skonį beriame druskos.  Sudedame masę į stiklinį užsukamą indelį ir bent parą palaikome, kad įsigertų visi prieskoniai.

Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlę galime patiekti labai įvairiais būdais: kaip pagardą makaronams, užtepti paskrudintą duoną – kaip brusketą, paprasčiausią varškę paversti pikantiško skonio ir t.t

 


Kiti receptai iš tų pačių ingredientų: , , , , , , ,

Kategorija: Aptepai ir nesaldūs kepiniai, Įvairūs užkandžiai


Palikite komentarą