RSSKategorija: Aptepai ir nesaldūs kepiniai

Tepamas ridikėlių kremas

Tepamas ridikėlių kremas

Ingredientai: 150g-200g smulkintų ridikėlių 80g sviesto (nebūtina) 200g lydyto sūrio 2 v.š. smulkintų svogūnų laiškų druskos Gaminimas: Sviestą išsukame kartu su lydytu sūriu (geriausia tai padaryti elektriniu maišytuvu). Sudedame smulkintus, geriausia tarkuotus, ridikėliu ir svogūnų laiškus, įberiame druskos ir dar kartą gerai išmaišome. 2-3 valandoms dedame į šaldytuvą. Patiekiame su balta ar juoda duona. Šis [...]

Skaityti toliau

Kopūstų ir grybų pyragas

Kopūstų ir grybų pyragas

Ingredientai tešlai: 350g miltų 200g kepinių margarino druska 2 kiaušiniai Ingredientai įdarui: 300g pjaustyto kopūsto 1 svogūnas aliejus 200g grybų 0,5 a.š. baziliko (+0,5 a.š. raudonėlio) druska ir pipirai Ingredientai papildomam įdarui: 150g lydyto sūrio 4 kietai virti kiaušiniai krapai ar bazilikai 1 kiaušinis Gaminimas: Į miltus sudedame kubeliais pjaustytą margariną  ir jį ištriname miltuose. [...]

Skaityti toliau

Užtepėlė su skumbre

Užtepėlė su skumbre

Ingredientai: 1 sūdyta skumbrė 200g lydyto sūrio be priedų 3 nedideli marinuoti agurkėliai 1 a.š. kaparėlių 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Žuvį išdarinėjame, išimame kaulus ir susmulkiname. Kaparėlius bei marinuotus agurkėlius smulkiai sukapojame. Dubenyje žuvį sumaišome su lydytu sūriu, kaparėliais, agurkėliais ir smulkintais krapais. Paskaniname druska bei pipirais. Ši užtepėlė su skumbre [...]

Skaityti toliau

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Spanakopitai reikės šių ingredientų: 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų) 150g feta sūrio 50g šviežių krapų 50g petražolių 50g šviežių svogūnų laiškų 3 kiaušinių alyvų aliejaus sluoksniuotos tešlos druskos ir pipirų Gaminimas: Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles. Dedame druskos ir pipirų. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir [...]

Skaityti toliau

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Ingredientai: 1 silkės filė (aliejuje) 2 marinuoti agurkai 150g varškės 1 v.š. grietinės 2 v.š. aliejaus (gali būti nuo marinuotos silkės) 30g svogūnų laiškų 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Dubenėlyje sumaišome varškę su grietine, aliejumi, smulkintais krapais, smulkintais svogūnais, labai smulkiai pjaustyta silke ir marinuotais agurkais, beriam druskos ir pipirų. Paruoštą varškės [...]

Skaityti toliau

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Ingredientai: 200g karšto rūkymo skubrės 3 kiaušiniai 50g svogūnų laiškų 3 v.š. majonezo pipirai Gaminimas: Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame. Išimame iš skumbrės kaulus ir šakute sutriname žuvį. Dubenyje sumaišome kiaušinius su žuvimi, smulkintais svogūnų laiškais, majonezu ir trupučiu pipirų. Aptepą tepame ant skrudintos duonos ir patiekiame kaip užkandį. Skumbrės ir kiaušinių užkandis [...]

Skaityti toliau

Grybų paštetas su lydytu sūriu

Grybų paštetas su lydytu sūriu

Tai puikaus grybų pašteto receptas, kurį pasigaminti labai paprasta, užtruksite vos 30 minučių. Ingredientai: 2 v.š. alyvuogių aliejaus 1 smulkintas svogūnas 200g apvirtų smulkintų miško grybų 1 a.š. šviežių čiobrelių 1 a.š. balzamiko acto 50-70g lydyto sūrio 50g kambario temperatūros sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Keptuvėje su 2 v.š. aliejaus pakepame susmulkintą svogūną, sudedame grybus, [...]

Skaityti toliau

Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai

Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai

Ingredientai: 2 plonai supjaustyti svogūnai 3 v.š. sviesto 2 v.š. rudojo cukraus 0,5 a.š. vyno acto 1 lakštas šaldytos sluoksniuotos tešlos (500g) 150g bri (brie) sūrio be plutelės (galima keisti į camembert sūrį) 2 a.š. kmynų 1 kiaušinis 2 a.š. vandens Gaminimas: Į keptuvę dedame sviestą, svogūnus, vyno actą, cukrų ir kepame viską apie 7 [...]

Skaityti toliau

Greitas ridikėlių ir kiaušinių aptepas

Greitas ridikėlių ir kiaušinių aptepas

Ingredientai: 6 vid. dydžio raudoni ridikėliai 2 kietai virti kiaušiniai 1-1,5 v.š. majonezo 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Ridikėlius nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Sutarkuojame kiaušinius ir sudedame į dubenį su ridikėliais. Beriame smulkintus krapus, druskos ir pipirų ir viską išmaišome su majonezu. Paruoštą aptepą tepame ant baltos šviežios duonos ir patiekiame. [...]

Skaityti toliau

Užkandinės bandelės su pelėsiniu sūriu

Užkandinės bandelės su pelėsiniu sūriu

Ingredientai: tešlos 150 pelėsinio sūrio (mėlynojo pelėsio) druska Gaminimas: Kad bandelės būtų mažos ir vienodos, šiam kepiniui pagaminti panaudosime įrankį koldūnams gaminti. Tešlą plonai iškočiojame ir jį klojame ant koldūnų gaminimo formelės. Į kiekvieną duobutę dedame po gabaliuką pelėsinio sūrio. Iškočiojame antrą lakštą tešlos ir ją klojame ant tešlos su sūriu. Košėlu užkočiojame gerai tešlą, [...]

Skaityti toliau