RSSKategorija: Aptepai ir nesaldūs kepiniai

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Spanakopitai reikės šių ingredientų: 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų) 150g feta sūrio 50g šviežių krapų 50g petražolių 50g šviežių svogūnų laiškų 3 kiaušinių alyvų aliejaus sluoksniuotos tešlos druskos ir pipirų Gaminimas: Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles. Dedame druskos ir pipirų. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir [...]

Skaityti toliau

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Ingredientai: 1 silkės filė (aliejuje) 2 marinuoti agurkai 150g varškės 1 v.š. grietinės 2 v.š. aliejaus (gali būti nuo marinuotos silkės) 30g svogūnų laiškų 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Dubenėlyje sumaišome varškę su grietine, aliejumi, smulkintais krapais, smulkintais svogūnais, labai smulkiai pjaustyta silke ir marinuotais agurkais, beriam druskos ir pipirų. Paruoštą varškės [...]

Skaityti toliau

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Skumbrės ir kiaušinių užkandis

Ingredientai: 200g karšto rūkymo skubrės 3 kiaušiniai 50g svogūnų laiškų 3 v.š. majonezo pipirai Gaminimas: Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame. Išimame iš skumbrės kaulus ir šakute sutriname žuvį. Dubenyje sumaišome kiaušinius su žuvimi, smulkintais svogūnų laiškais, majonezu ir trupučiu pipirų. Aptepą tepame ant skrudintos duonos ir patiekiame kaip užkandį. Skumbrės ir kiaušinių užkandis [...]

Skaityti toliau

Grybų paštetas su lydytu sūriu

Grybų paštetas su lydytu sūriu

Tai puikaus grybų pašteto receptas, kurį pasigaminti labai paprasta, užtruksite vos 30 minučių. Ingredientai: 2 v.š. alyvuogių aliejaus 1 smulkintas svogūnas 200g apvirtų smulkintų miško grybų 1 a.š. šviežių čiobrelių 1 a.š. balzamiko acto 50-70g lydyto sūrio 50g kambario temperatūros sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Keptuvėje su 2 v.š. aliejaus pakepame susmulkintą svogūną, sudedame grybus, [...]

Skaityti toliau

Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai

Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai

Ingredientai: 2 plonai supjaustyti svogūnai 3 v.š. sviesto 2 v.š. rudojo cukraus 0,5 a.š. vyno acto 1 lakštas šaldytos sluoksniuotos tešlos (500g) 150g bri (brie) sūrio be plutelės (galima keisti į camembert sūrį) 2 a.š. kmynų 1 kiaušinis 2 a.š. vandens Gaminimas: Į keptuvę dedame sviestą, svogūnus, vyno actą, cukrų ir kepame viską apie 7 [...]

Skaityti toliau

Greitas ridikėlių ir kiaušinių aptepas

Greitas ridikėlių ir kiaušinių aptepas

Ingredientai: 6 vid. dydžio raudoni ridikėliai 2 kietai virti kiaušiniai 1-1,5 v.š. majonezo 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Ridikėlius nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Sutarkuojame kiaušinius ir sudedame į dubenį su ridikėliais. Beriame smulkintus krapus, druskos ir pipirų ir viską išmaišome su majonezu. Paruoštą aptepą tepame ant baltos šviežios duonos ir patiekiame. [...]

Skaityti toliau

Užkandinės bandelės su pelėsiniu sūriu

Užkandinės bandelės su pelėsiniu sūriu

Ingredientai: tešlos 150 pelėsinio sūrio (mėlynojo pelėsio) druska Gaminimas: Kad bandelės būtų mažos ir vienodos, šiam kepiniui pagaminti panaudosime įrankį koldūnams gaminti. Tešlą plonai iškočiojame ir jį klojame ant koldūnų gaminimo formelės. Į kiekvieną duobutę dedame po gabaliuką pelėsinio sūrio. Iškočiojame antrą lakštą tešlos ir ją klojame ant tešlos su sūriu. Košėlu užkočiojame gerai tešlą, [...]

Skaityti toliau

Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė

Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė

Ingredientai: 100g saulėje džiovintų pomidorų (nekonservuotų) 1 skiltelė česnako 1 a.š. džiovintų čiobrelių 1 a.š. džiovintų bazilikų 0,5 a.š. džiovinto rozmarino 0,5 a.š. gelsvės (nebūtina) 70-100ml aliejaus po 0, 25 a.š. druskos ir cukraus 0,5l vandens 0,25l acto Gaminimas: Puode užverdame vandenį, supilame actą, beriame druską bei cukrų ir sudedame džiovintus pomidorus, kuriuos verdame apie [...]

Skaityti toliau

Ridikėlių aptepas su varške

Ridikėlių aptepas su varške

Ingredientai: 250g varškės 6 ridikėliai 2 v.š. grietinės 50g svogūnų laiškų 1 a.š. citrinos sulčių druska ir pipirai Gaminimas: Į dubenį sudedame varškę, citrinos sultis, beriame druskos ir pipirų ir viską pertriname elektriniu smulkintuvu. Ridikėlius sutarkuojame stambia tarka ir sudedame į dubenį su varške. Kartu sudedame susmulkintus svogūnų laiškus, išmaišome ir gautą aptepą tepame ant [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su pomidoru ir sūriu

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su pomidoru ir sūriu

Ingredientai: *1 pakelis bemielės sluoksniuotos tešlos *2 pomidorai *150g mozzarella sūrio *1 a.š. baziliko *druska *1 kiaušinis Gaminimas: Sluoksniuotą tešlą atšildome ir supjaustome kvadratukais (1 lakštą į 6 dalis). Išplakame kiaušinį ir juo aptepame tešlos gabaliukus. Pomidorą supjaustome griežinėliais ir po vieną dedame ant kiekvieno tešlos kvadratuko. Pomidorus pabarstome trupučiu druskos ir baziliko ir ant [...]

Skaityti toliau