Kepta antis su daržovėmis ir obuoliais

Kepta antis su daržovėmis ir obuoliais

Ingredientai

  • 2 arb. š. Druskos
  • 2 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 80ml Alyvuogių aliejaus
  • 2vnt. Morkų
  • 2 arb. š. Čiobrelių
  • 6vnt. Česnako skiltelių
  • 2 arb. š. Kmynų
  • 3vnt. Obuolių
  • 2vnt. Svogūnų
  • 6vnt. Bulvių
  • 1vnt. Ančių

Gaminimas

  1. Antį išvalome ir nuplauname.
  2. Dubenėlyje sumaišome 2 valg. š. aliejaus, 1 arb. š. čiobrelių, 1 arb. š. kmynų, 0,5 arb. š. druskos ir susmulkintus česnakus (geriau įspaustus). Paruoštą aliejaus mišinį palaikome 10 minučių neliestą.
  3. Imame antį ir gerai ją įtriname paruoštu aliejaus ir prieskonių mišiniu. Įtrintą antį marinuojame 12 valandų (geriausia marinuoti visą parą).
  4. Nulupame bulves, morkas ir svogūnus.
  5. Bulves ir svogūnus pjauname į keturias dalis, morkas supjaustome taip pat stambiais gabalais, obuolius pjauname pusiau ir išimame sėklas.
  6. Viską suberiame į bendrą dubenį. Ant daržovių pilame 2 valg. š. aliejaus, beriame 0,5 arb. š. druskos, 1 arb. š. kmynų, 1 arb. š. čiobrelių ir rankomis išmaišome.
  7. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  8. Kepimo indą ištepame aliejumi, dedame per vidurį antį, o aplink antį sudedame prieskoniuotas daržoves.
  9. Kepimo indą su antimi ir daržovėmis dedame į orkaitę, kur kepame apie 1,2 valandos.
  10. Kad antis neišsausėtų, kas 15-20 minučių apipurškiame aliejumi.

VISO: 7195 kcal, 264g angliavandenių, 284g baltymų, 525g riebalų, 1344mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*