RSSKategorija: Šventiniai patiekalai

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Ingredientai: 1kg vištos šlaunelių 250g mocarelos sūrio 400g vyšninių pomidorų 20g šviežio baziliko 3 skiltelės česnako 0,5 a.š. džiovinto baziliko 0,5 a.š. mairūno 4 v.š.  Dižono garstyčių 2 v.š. balzamiko acto aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Indelyje sumaišome garstyčias su 4 v.š. aliejaus, balzamiko actu, smulkintu česnaku, džiovintu baziliku bei mairūnu, trupučiu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Ingredientai: 700g kiaulienos karkos 200g liesos kiaulienos 2 morkos 0,02 a.š. cinamono 0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų 0,25 a.š. maltų lauro lapų druska Gaminimas: Kiaulienos karką dedame į pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 valandas. Praėjus valandai, į tą patį puodą dedame liesą mėsą ir baigiame virti kartu su karka. Nenuluptas morkas išverdame truputį pasūdytame [...]

Skaityti toliau

Virtinukai su grybais

Virtinukai su grybais

Ingredientai: 400g miltų 200ml vandens 300g grybų (miško) 1 svogūnas 50g rūkytos kiaulienos šoninės 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Išverdame ir sumalame grybus. Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną bei šoninę. Kepame apie 3 minutes dažnai pamaišydami. Atvėsiname ir sudedame į maltus grybus, pabarstome pipirais ir išmaišome. Iš miltų, [...]

Skaityti toliau

Mišrainė su rūkyta lydeka

Mišrainė su rūkyta lydeka

Ingredientai: 300g rūkytos lydekos 150g virtų ryžių 2 v.š. kaparėlių pusė raudonos paprikos 30g šviežių krapų 2 nedideli agurkai 50g fermentinio sūrio majonezas druska ir pipirai Gaminimas: Rūkytą žuvį susmulkiname. Papriką ir agurkus supjaustome nedideliais kvadratukais. Fermentinį sūrį sutarkuojame. Krapus supjaustome. Kaparėlius perpjauname pusiau. Didesniame dubenyje sumaišome visus ingredientus kartu su žiupsneliu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau

Salierų blynai su padažu

Salierų blynai su padažu

Ingredientai: 150g miltų 2 kiaušiniai 3 saliero lapkočiai 2-3 skiltelės česnako 1 a.š. druskos 2 v.š. sojų padažo 1 v.š. ryžių acto 1 v.š. vištienos sultinio (sauso) 2 v.š. aliejaus Gaminimas: Dubenyje išplakame kiaušinius su miltais, druska, 2 šaukštais miltų iki vientisos masės. Smulkiai supjaustome salierus (sumalame), sudedame į kiaušinių plakinį ir išmaišome. Atskirame dubenėlyje [...]

Skaityti toliau

Virtas vištienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais

Virtas vištienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais

Ingredientai: 3 vištienos ketvirčiai 3 v.š.  saulėje džiovintų pomidorų tyrės (sumaltų konservuotų džiovintų pomidorų) 3 skiltelės česnako maltų kvapniųjų pipirų žiupsnelis džiovintų petražolių, salierų, baziliko 1 a.š. kmynų druska Gaminimas: Nuo vištienos ketvirčių kaulų nuimame mėsą (padarome išklotines). (Odelių nuimti nebūtina). Išklotines pabarstome druska ir pipirais, džiovintais prieskoniais bei įtriname smulkintais česnakais. Vištieną paliekame parą šaldytuve. [...]

Skaityti toliau

Keptas kalakutienos vyniotinis

Keptas kalakutienos vyniotinis

Ingredientai: 1 kalakutienos blauzdelė 0,25 a.š. džiovintos paprikos 1 a.š. džiovintų petražolių 1 a.š. česnako drožlių 0,25 a.š. džiovintos gelsvės druska ir pipirai Gaminimas: Nuo kaulo nuimame kalakutieną ir išiname visas kremzles. Mėsą nuimti reiktų taip, kad liktų vientisa “išklotinė”. Likusius palaidus mėsos gabaliukus sudėsime į vidų. Ant kalakutienos suberiame visus prieskonius, pabarstome druska. Padedame [...]

Skaityti toliau

Grybų brusketa

Grybų brusketa

Brusketa – tai itališkas užkandis,kurio pagrindas yra su česnaku bei tyru alyvų aliejumi skrudinta duona. Duona pagardinama labai įvairiais produktais: nuo įvairiausių sūrių iki vytintos mėsos ar džiovintų daržovių. Ingredientai:  skrudinta duona 200g grybų (gali būti tiek pievagrybiai, tiek švieži virti grybai, tiek išvirti džiovinti) 2 v.š. alyvų aliejaus 1 v.š. citrinų sulčių 1 v.š. [...]

Skaityti toliau

Užkandinės bandelės su pelėsiniu sūriu

Užkandinės bandelės su pelėsiniu sūriu

Ingredientai: tešlos 150 pelėsinio sūrio (mėlynojo pelėsio) druska Gaminimas: Kad bandelės būtų mažos ir vienodos, šiam kepiniui pagaminti panaudosime įrankį koldūnams gaminti. Tešlą plonai iškočiojame ir jį klojame ant koldūnų gaminimo formelės. Į kiekvieną duobutę dedame po gabaliuką pelėsinio sūrio. Iškočiojame antrą lakštą tešlos ir ją klojame ant tešlos su sūriu. Košėlu užkočiojame gerai tešlą, [...]

Skaityti toliau

Cukinijų ir avižinių dribsnių blyneliai

Cukinijų ir avižinių dribsnių blyneliai

Ingredientai: 250g avižinių dribsnių 250-300g cukinijos 4 skiltelės česnako 1 svogūnas 2 kiaušiniai 2 v.š. bulvių krakmolo 3 v.š. miltų 1 v.š. majonezo druska ir pipirai Gaminimas: Avižinius dribsnius užpilame vandeniu ir mirkome apie 15 minučių. Išmirkius – nusausiname. Pusę išmirkytų dribsnių sumalame kartu su cukinijomis, česnakais ir svogūnu. Sudedame likusius dribsnius, kiaušinius, majonezą, krakmolą [...]

Skaityti toliau