Trinta salierų sriuba su kepta šonine

Trinta salierų sriuba su kepta šonine

Ingredientai:

  • 4 bulvės
  • 1 saliero šaknis
  • 200g grietinėlės
  • 2 v.š. sviesto
  • 100g kiaulienos šoninės
  • 1,2l sultinio
  • 2 skiltelės česnako
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais ir išverdame puode su sultiniu.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame kubeliais pjaustytą saliero šaknį ir česnaką. Kepame daržoves apie 5-7 minutes. Iškeptas daržoves sudedame į puodą su virtomis bulvėmis ir sultiniu. Elektriniu smulkintuvu sutriname sriubą iki vientisos masės. Supilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir dedame ant pačios silpniausios ugnies ir verdame dar 5-8 minutes.
Kiaulienos šoninę supjaustome kubeliais ir plonomis juostelėmis ir dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepiname iš visų pusių, kol šoninė tampa traški.
Patiekdami trinta salierų sriubą viršų pabarstome kepta kiaulienos šonine ir patiekiame su skrudinta ar šviežia duona.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*