Ingridientai
- 4 bulvės
- 1 saliero šaknis
- 200g grietinėlės
- 2 v.š. sviesto
- 100g kiaulienos šoninės
- 1,2l sultinio
- 2 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais ir išverdame puode su sultiniu.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame kubeliais pjaustytą saliero šaknį ir česnaką. Kepame daržoves apie 5-7 minutes. Iškeptas daržoves sudedame į puodą su virtomis bulvėmis ir sultiniu. Elektriniu smulkintuvu sutriname sriubą iki vientisos masės. Supilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir dedame ant pačios silpniausios ugnies ir verdame dar 5-8 minutes.
Kiaulienos šoninę supjaustome kubeliais ir plonomis juostelėmis ir dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepiname iš visų pusių, kol šoninė tampa traški.
Patiekdami trinta salierų sriubą viršų pabarstome kepta kiaulienos šonine ir patiekiame su skrudinta ar šviežia duona.
Parašykite komentarą