Porų ir bulvių sriuba

Porų ir bulvių sriuba

Ingridientai

  • 3 dideli porai
  • 2 valg. š. sviesto arba aliejaus
  • 1/2 baltojo svogūno
  • 4 česnako skiltelės
  • 1/2 valg. š. kumino
  • 1/2 valg. š. kalendros
  • 1/4 arb. š. muskato
  • 4 vidutinės bulvės
  • 6 puodeliai daržovių arba vištienos sultinio
  • 2 valg. š. citrinų sulčių
  • 1 puodelis pieno
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimas

  1. Supjaustome porus dideliais gabalais ir dedame į virtuvinį kombainą. Susmulkiname.
  2. Didelėje keptuvėje ar puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintą porą, pjaustytus svogūnus ir česnaką. Kepame ant vidutinės ugnies apie 8-10 minučių vis pamaišydami.
  3. Sudėkite kuminą, kalendrą, muskatą, pipirus bei druską ir gerai išmaišykite.
  4. Supilkite sultinį bei sudėkite pjaustytas bulves. Leiskite užvirti.
  5. Sumažinkite ugnį ir leiskite virti kol bulvės išvirs (apie 20-25 minutes)
  6. Supilkite citrinų sultis, jei reikia įdėkite dar druskos. Nuimkite sriubą nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  7. Sriubai truputį atvėsus sutrinkite ją blenderiu. Dar galima sriubą nukošti, bet tai nėra būtina.
  8. Galiausiai sriubą sumaišykite su pienu ir jei reikia dar pašildykite.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*