Trinta žirnių sriuba

Trinta žirnių sriuba

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 1500ml Vištienos sultinio
  • 300g Žirnelių
  • 30g Krapų
  • 2 valg. š. Sviesto
  • 100g Kiaulienos šoninės (rūkytos)
  • 1vnt. Svogūnų

Gaminimas

  1. Išverdame žirnius su sultiniu (verdame tiek, kad žirniai taptų minkšti).
  2. Keptuvėje su sviestu pakepiname smulkintą svogūną ir sudedame į verdančius žirnius.
  3. Toje pačioje keptuvėje pakepiname šoninę.
  4. Suvirus žirniams sutriname juos elektriniu smulkintuvu.
  5. Į trintą sriubą dedame smulkintus krapus, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant silpnos ugnies pakaitiname dar 5-7 minutes.
  6. Patiekdami į dubenėlį pilame sriubą, dedame 0,5 arb. š. grietinės ir pakepintos šoninės.

VISO: 1100 kcal, 71g angliavandenių, 26g baltymų, 75g riebalų, 142mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*