Pieniška „kleckiukų“ sriuba

Pieniška „kleckiukų“ sriuba

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 400ml Pieno
  • 200g Kvietinių miltų
  • 1vnt. Kiaušinių
  • 600ml Vandens
  • 2 valg. š. Sviesto

Gaminimas

  1. Dubenyje išmaišome miltus su 150-200ml vandens ir kiaušiniu. Tešla turi gautis skysta (kaip lietinių blynų), kad bėgtų nuo šaukšto.
  2. Puode užverdame likusį pasūdytą vandenį (400ml).
  3. Užvirus vandeniui po vieną šaukštą pilame paruoštą tešlą į puodą. Turi gautis tokie nedideli „kleckiukai“.
  4. Vandenį su tešlos „kleckiukais“ verdame apie 5-7 minutes ir tada supilame pieną ir dedame sviestą. Sriubą ant silpnos ugnies dar verdame kol užverda.
  5. Pienišką „kleckiukų“ sriubą patiekiame šiltą.

VISO: 1208 kcal, 169g angliavandenių, 41g baltymų, 42g riebalų, 257mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*