RSSKategorija: Pieniškos ir kruopų sriubos

Škotiška sriuba “Cullen Skink”

Škotiška sriuba “Cullen Skink”

“Cullen Skink” – tai Škotiška tiršta pieniška sriuba su menke. Ingredientai: *500g rūkytos menkės *1 svogūnas *1l pieno *2 didelės bulvės *2 v.š. sviesto *1 lauro lapas *40g petražolių *pipirai Gaminimas: Nulupame nuo menkės odą. Svogūną smulkiai supjaustome. Bulves nulkupame ir pjauname į kelias dalis. Į puodą supilame pieną, sudedame menkę, ir lauro lapą. Verdame [...]

Skaityti toliau

Jautienos kukulių sriuba su miežinėmis kruopomis

Jautienos kukulių sriuba su miežinėmis kruopomis

Ingredientai: *400g jautienos faršo *1 kiaušinis *1 svogūnas *2 skiltelės česnako *150g miežinių kruopų *1,2l sultinio (vandens) *1 morka *druska ir pipirai *1 v.š. aliejaus *50g petražolių Gaminimas: Jautienos faršą sumaišome su kiaušiniu, smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Drėgnomis rankomis (kad nekibtų faršas prie rankų) iš faršo pagaminame nedidelius kukuliukus. Užverdame puodą su sultiniu (vandeniu), [...]

Skaityti toliau

Agurkinė sriuba su sorų ir miežių kruopomis

Agurkinė sriuba su sorų ir miežių kruopomis

Ingredientai: 4 rauginti agurkai (tinka ir marinuoti) 1 svogūnas pusė stiklinės sorų kruopų pusė stiklinės miežinių kruopų 1 morka 3 skiltelės česnako 100g mėsos faršo 1 lauro lapas 1 a.š. gelsvės 1,3l sultinio/vandens 3 v.š. 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Agurkus supjaustome kubeliais. Morką nulupame ir sutarkuojame. Svogūną supjaustome. Į puodą supilame sultinį/vandenį [...]

Skaityti toliau

Jautienos sriuba su špinatais ir lęšiais

Jautienos sriuba su špinatais ir lęšiais

Ingredientai: *400g jautienos *300g špinatų *200g lęšių *1,2l sultinio *1 v.š. sviesto *1 a.š. džiovintų čiobrelių *0,5 v.š. miltų *4 skiltelės česnako *druska ir pipirai Gaminimas: Špinatus supjaustome. Česnaką susmulkiname. Jautieną supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą su sultiniu, beriame druskos ir verdame apie 15 minučių. Po 15 minučių į puodą sudedame lęšius ir toliau [...]

Skaityti toliau

Jautienos sriuba su kalendra ir perlinėmis kruopomis

Jautienos sriuba su kalendra ir perlinėmis kruopomis

Ingredientai: *350g jautienos *150g perlinių kruopų *150g kalendros *1,2l sultinio *1 v.š. sviesto *1 v.š. miltų *4 skiltelės česnako *druska ir pipirai Gaminimas: Jautieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į puodą su sultiniu. Verdame mėsą 15 minučių ir tada suberiame perplautas perlines kruopas, 1 a.š. druskos ir 0,25 a.š. pipirų. Verdame kruopas su mėsa 40 [...]

Skaityti toliau

Pieniška vermišėlių sriuba su paprika

Pieniška vermišėlių sriuba su paprika

Ingredientai: *150g vermišėlių *400ml vandens *600ml pieno *0,5 a.š. druskos *2 v.š. sviesto *pusė raudonos paprikos Gaminimas: Puode užverdame vandenį ir sudedame vermišėlius, kuriuos verdame pagal nurodymus ant pakuotės. Išvirus makaronams, supilame pieną, beriame druską ir ant silpnos ugnies verdame 5-7 minutes. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir sudedame labai smulkiai pjaustytą papriką, kurią kepame 3-4 minutes. [...]

Skaityti toliau

Kaimiška bulvienė

Kaimiška bulvienė

Ingredientai: 6-7 bulvės 150g šviežių ar šaldytų žirnelių 2 morkos 700ml pieno 0,5l vandens 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu ir verdame apie 10 minučių. Po 15 minučių į puodą sudedame žirnelius, griežinėliais pjaustytas morkas ir verdame dar 15 minučių. Išvirus daržovėms, [...]

Skaityti toliau

Perlinių kruopų sriuba su pievagrybiais

Perlinių kruopų sriuba su pievagrybiais

Ingredientai: *150g perlinių kruopų *1 morka *1,5l jautienos sultinio *1 svogūnas *100g jautienos faršo *druska ir pipirai *150g pievagrybių *1 lauro lapas *1 v.š. aliejaus/sviesto Gaminimas: Į puodą supilame sultinį ir kruopas, kurias verdame apie 15-20 minučių. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną bei morką. Kepame apie 3 minutes ir tada sudedame mėsos [...]

Skaityti toliau

Kreminė moliuskų sriuba

Kreminė moliuskų sriuba

Ingredientai: *700g konservuotų moliuskų *1l pieno *2 saliero lapkočiai *2 v.š. sviesto *1 svogūnas *1 žalia paprika *2 v.š. miltų *0,5 a.š. garsyčių miltelių *4 bulvės *druska ir pipirai *0,25 a.š. čiobrelių *100g raudono Leicester sūrio *1 lauro lapas Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Puode išlydome sviestą ir sudedame pjaustytą salierą, svogūną ir [...]

Skaityti toliau

Pieniška “kleckiukų” sriuba

Pieniška “kleckiukų” sriuba

Ingredientai: *400ml pieno *2 v.š. sviesto *0,5 a.š. druskos *200g miltų *600ml vandens *1 kiaušinis Gaminimas: Dubenyje išmaišome miltus su 150-200ml vandens ir kiaušiniu. Tešla turi gautis skysta (kaip lietinių blynų), kad bėgtų nuo šaukšto. Puode užverdame likusį pasūdytą vandenį (400ml). Užvirus vandeniui po vieną šaukštą pilame paruoštą tešlą į puodą. Turi gautis tokie nedideli [...]

Skaityti toliau