Pieniškos ir kruopų sriubos

Škotiška sriuba „Cullen Skink“

Škotiška sriuba „Cullen Skink“

„Cullen Skink“ – tai Škotiška tiršta pieniška sriuba su menke. Ingredientai: *500g rūkytos menkės *1 svogūnas *1l pieno *2 didelės bulvės *2 v.š. sviesto *1 lauro lapas *40g petražolių *pipirai Gaminimas: Nulupame nuo menkės odą. […]

Skaityti Receptą

 

Jautienos kukulių sriuba su miežinėmis kruopomis

Ingredientai: *400g jautienos faršo *1 kiaušinis *1 svogūnas *2 skiltelės česnako *150g miežinių kruopų *1,2l sultinio (vandens) *1 morka *druska ir pipirai *1 v.š. aliejaus *50g petražolių Gaminimas: Jautienos faršą sumaišome su kiaušiniu, smulkintu česnaku, […]

Skaityti Receptą

 

Agurkinė sriuba su sorų ir miežių kruopomis

Ingredientai: 4 rauginti agurkai (tinka ir marinuoti) 1 svogūnas pusė stiklinės sorų kruopų pusė stiklinės miežinių kruopų 1 morka 3 skiltelės česnako 100g mėsos faršo 1 lauro lapas 1 a.š. gelsvės 1,3l sultinio/vandens 3 v.š. […]

Skaityti Receptą

 
Jautienos sriuba su špinatais ir lęšiais

Jautienos sriuba su špinatais ir lęšiais

Ingredientai: *400g jautienos *300g špinatų *200g lęšių *1,2l sultinio *1 v.š. sviesto *1 a.š. džiovintų čiobrelių *0,5 v.š. miltų *4 skiltelės česnako *druska ir pipirai Gaminimas: Špinatus supjaustome. Česnaką susmulkiname. Jautieną supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame […]

Skaityti Receptą

 
Jautienos sriuba su kalendra ir perlinėmis kruopomis

Jautienos sriuba su kalendra ir perlinėmis kruopomis

Ingredientai: *350g jautienos *150g perlinių kruopų *150g kalendros *1,2l sultinio *1 v.š. sviesto *1 v.š. miltų *4 skiltelės česnako *druska ir pipirai Gaminimas: Jautieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į puodą su sultiniu. Verdame mėsą […]

Skaityti Receptą

 

Pieniška vermišėlių sriuba su paprika

Ingredientai: *150g vermišėlių *400ml vandens *600ml pieno *0,5 a.š. druskos *2 v.š. sviesto *pusė raudonos paprikos Gaminimas: Puode užverdame vandenį ir sudedame vermišėlius, kuriuos verdame pagal nurodymus ant pakuotės. Išvirus makaronams, supilame pieną, beriame druską […]

Skaityti Receptą

 

Kaimiška bulvienė

Ingredientai: 6-7 bulvės 150g šviežių ar šaldytų žirnelių 2 morkos 700ml pieno 0,5l vandens 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu ir verdame […]

Skaityti Receptą

 
Perlinių kruopų sriuba su pievagrybiais

Perlinių kruopų sriuba su pievagrybiais

Ingredientai: *150g perlinių kruopų *1 morka *1,5l jautienos sultinio *1 svogūnas *100g jautienos faršo *druska ir pipirai *150g pievagrybių *1 lauro lapas *1 v.š. aliejaus/sviesto Gaminimas: Į puodą supilame sultinį ir kruopas, kurias verdame apie […]

Skaityti Receptą

 
Kreminė moliuskų sriuba

Kreminė moliuskų sriuba

Ingredientai: *700g konservuotų moliuskų *1l pieno *2 saliero lapkočiai *2 v.š. sviesto *1 svogūnas *1 žalia paprika *2 v.š. miltų *0,5 a.š. garsyčių miltelių *4 bulvės *druska ir pipirai *0,25 a.š. čiobrelių *100g raudono Leicester […]

Skaityti Receptą

 
Pieniška „kleckiukų“ sriuba

Pieniška „kleckiukų“ sriuba

Porcijos: 4

Laikas: 40 min

Sudėtingumas: Vidutinis

Patiekalui reikės pieno, sviesto, druskos, miltų, vandens, kiaušinių.

Skaityti Receptą