Avgolemono sriuba

Avgolemono sriuba

Avgolemonas – tai yra graikiška sriuba, gaminama iš kiaušinių, citrinų sulčių ir vištienos sultinio: elektriniu maišytuvu visi produktai išmaišomi ir kaitinami ant silpnos ugnies, kol sultinys sutirštėja.
Taigi Avgolemono pagrindui reikės šių ingredientų:

  • 1l vištienos sultinio
  • 2 kiaušinių
  • 2 citrinų

Kiti produktai:

  • 100g smulkintos virtos vištienos
  • 100g Orzo makaronų (makaronai, savo forma primenantys ryžius)
  • 1 svogūnas (smulkintas)
  • 2 morkos (smulkintos)
  • 2 salierų lapkočiai (smulkinti)
  • 0,5 a.š oregano 
  • sauja šviežių krapų 
  • druskos ir pipirų

Gaminimas:
Pirmiausia, į puodą supilame vištienos sultinį, sudedame smulkintą vištieną, svogūnus, morkas,salierą, orzo makaronus, oregoną, druskos bei pipirų ir verdame tol kol makaronai suminkštės (po užvirimo virti apie 10-12 min). Nuimame puodą nuo ugnies. Dubenėlyje gerai išplakame kiaušinius, į plakinį įspaudžiame citrinų sulčių ir dar kartą gerai išplakame, lėtai įpilame į plakinį karšto sultinio,kad sureguliuotumėte temperatūrą – gausime avgolemono sriubos pagrindą. Tada visa tai lėtai pilame į puodą su sultiniu ir daržovėmis.
Patiekiant avgolemono sriubą paskaniname krapais.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*