Lęšių sriuba

Ingredientai:
*2 v.š. aliejaus
*1 v.š. sviesto
*1 smulkinta morka
*1 smulkintas saliero kotas
*2 skiltelės česnako
*200g konservuotų pomidorų
*200g lęšių
*~1,5 l daržovių sultinio
*šviežias raudonėlis
*sauja špinatų ar burokų lapelių

Gaminimas:
Smulkintas morkas,saliero stiebą,česnaką,ir raudonuosius pipirus pakepame aliejuje apie 3min, įdedame sviesto gabaliuką ir palaukiame kol ištirps. Į puodą supilti sultinį, sudėti konservuotus (galima keisti ir nuplikytais žaliais pomidorais) pomidorus,lęšius bei šaukštą aliejaus ir virti apie 45min, tol kol suminkštės lęšiai. Į išvirto sultinio puodą sudėti pakeptas daržoves bei špinatų/burokėlių lapelius ir dar 3-4 minutes pavirti.
Sriubą galima paskaninti šaukštu grietinės.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*