RSSKategorija: jūros gėrybių sriubos

Škotiška sriuba “Cullen Skink”

Škotiška sriuba “Cullen Skink”

“Cullen Skink” – tai Škotiška tiršta pieniška sriuba su menke. Ingredientai: *500g rūkytos menkės *1 svogūnas *1l pieno *2 didelės bulvės *2 v.š. sviesto *1 lauro lapas *40g petražolių *pipirai Gaminimas: Nulupame nuo menkės odą. Svogūną smulkiai supjaustome. Bulves nulkupame ir pjauname į kelias dalis. Į puodą supilame pieną, sudedame menkę, ir lauro lapą. Verdame [...]

Skaityti toliau

Tiršta brokolių sriuba su lašiša

Tiršta brokolių sriuba su lašiša

Ingredientai: 250g rūkytos lašišos 800ml žuvies sultinio/vandens 350g brokolių 100g grietinės 2 v.š. aliejaus 50g petražolių 1 nedidelis svogūnas druska ir pipirai Gaminimas: Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame apie 3 minutes. Po trijų minučių sudedame smulkintą brokolį, kurį kepame taip pat 3 minutes. Apkeptas daržoves sudedame į puodą su verdančiu sultiniu [...]

Skaityti toliau

Sriuba su šukutėmis ir apelsinų sultimis

Sriuba su šukutėmis ir apelsinų sultimis

Ingredientai: 2 apelsinai 150ml vandens 200g grietinėlės 2 v.š. sviesto 4-5 šukučių 0,25 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Iš abiejų apelsinų išspaudžiame sultis. Vieno apelsino žievelę sutarkuojame. Į keptuvę supilame sultis ir suberiame žievelę. Verdame kol nugaruoja pusė sulčių. Į keptuvę su sultimis supilame vandenį, grietinėlę ir cukrų, pabarstome druska ir pipirais, išmaišome ir [...]

Skaityti toliau

Kreminė moliuskų sriuba

Kreminė moliuskų sriuba

Ingredientai: *700g konservuotų moliuskų *1l pieno *2 saliero lapkočiai *2 v.š. sviesto *1 svogūnas *1 žalia paprika *2 v.š. miltų *0,5 a.š. garsyčių miltelių *4 bulvės *druska ir pipirai *0,25 a.š. čiobrelių *100g raudono Leicester sūrio *1 lauro lapas Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Puode išlydome sviestą ir sudedame pjaustytą salierą, svogūną ir [...]

Skaityti toliau

Tiršta rūkytos menkės sriuba

Tiršta rūkytos menkės sriuba

Ingredientai: *450g rūkytos menkės filė *3 bulvės *2 svogūnai *4 v.š. sviesto *1 v.š. miltų *1 morka *150g grietinėlės *druska ir pipirai *30g petražolių Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Morką nulupame ir sutarkuojame. Žuvies filė užpilame 1,6l vandens ir verdame,kol žuvis suminkštėja. Išimame filė ir susmulkiname išimdami kaulus bei nuimdami odą. Į puodą [...]

Skaityti toliau

Lengva tuno sriuba

Lengva tuno sriuba

Ingredientai: *100g perlinių kruopų *100g miežinių kruopų *1 morka *1 svogūnas *1 a.š. krapų (šviežių ar sūdytų) *1 skardinė tuno aliejuje *1 v.š. aliejaus *1 a.š. druskos ir pipirų *1,2l žuvies sultinio Gaminimas: Į sultinį suberiame kruopas ir jas verdame apie 30 minučių. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Daržoves [...]

Skaityti toliau

Lašišos sriuba (žuvienė)

Lašišos sriuba (žuvienė)

Ingredientai: *1,5l daržovių sultinio *50g krapų *300g lašišos filė (tinka ir rinkiniai sriubai) *2 v.š. sviesto *pusė svogūno *2 skiltelės česnako *druska ir pipirai *citrinpipiriai *2 bulvės Gaminimas: Į puodą su 1,5l sultinio sudedame nuluptas ir mažais šiaudeliais pjaustytas bulves. Verdame apie 15 minučių ant vidutinės ugnies. Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintą česnaką. [...]

Skaityti toliau

Jūros kopūstų ir kiaušinių sriuba

Jūros kopūstų ir kiaušinių sriuba

Ingredientai: *150g jūros kopūstų *2 kiaušiniai *100g mažų lukštentų krevečių *1l vištienos sultinio *1 a.š. ryžių acto *0,5 a.š. cukraus *druska *0,5 a.š. sojų padažo Gaminimas: Supjaustome juostelėmis jūros kopūstus (jei naudojame lakštus). Kiaušinius suplakame. Sultinį užverdame ir į jį sudedame cukrų, druską, pilame actą ir sojų padažą. Verdame apie 15 minučių. Į sultinį sudedame [...]

Skaityti toliau

Aštri krevečių sriuba

Aštri krevečių sriuba

Ingridientai: *350g nelukštentų krevečių *1 v.š. daržovių ar sezamų aliejaus *2 raudoni čili pipirai *2 laimų sultys ir žievelės *2 citrinžolės stiebai *1l vištienos sultinio *2 v.š. nam pla žuvies padažo (yra pirkti rytietiškų maisto ir prieskonių prekių parduotuvėse) *3-4 saliero lapkočiai *svogūno laiškų *1 jelapeno pipiras Gaminimas: Išlukštename krevetes. Puode įkaitiname aliejų ir sudedame [...]

Skaityti toliau

Braziliška krevečių sriuba

Braziliška krevečių sriuba

Ingridientai: *1 v.š. aliejaus *1 pjaustytas svogūnas *1 pjaustyta raudona paprika *4 skiltelės česnako *0,5 a.š. malto raudono čili pipiro *200g smulkintų pomidorų *1l vandens *200g virtų nevalytų ryžių *200g kokosų pieno *400g išlukštentų krevečių *2-3 v.š. laimo sulčių *100g pjaustyto saliero lapkočio *druska ir pipirai *petražolių Gaminimas: Puode įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus, papriką, [...]

Skaityti toliau