Baravykų sriuba

Baravykų sriuba

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 20g Česnakų
  • 15g Sviesto
  • 10g Petražolių
  • 2 valg. š. Čiobrelių
  • 50g Raudonųjų svogūnų
  • 10g Vištienos sultinio kubelių
  • 1vnt. Citrinų
  • 30g Džiovintų baravykų
  • 500g Grybų
  • 20g Mascarpone sūrio

Gaminimas

  1. Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pamirkti.
  2. Per tą laiką, šviežius grybus apie 2 minutes pakepame įkaitintoje keptuvėje su sviestu, česnaku ir svogūnu.
  3. Sudedame čiobrelius ir dar 1-2 minutes pakepame.
  4. Puode užverdame vandenį ir sudedame numirkytus baravykus (žiupsnelį pasiliekame pabarstymui) ir įdedame sultinio kubelį.
  5. Baravykus verdame apie 20 minučių.
  6. Išvirus baravykams, į puodą sudedame keptus miško grybus. (Dalį grybų susmulkiname elektriniu smulkintuvu, jei norime tirštos sriubos).
  7. Sudedame mascarpone sūrį, kapotas petražoles, sviestą ir įspaudžiame citrinos sulčių.
  8. Pora minučių pašildome ant silpnos ugnies ir patiekiame.
  9. Beje, jei labiau patiktų, galima trintuvėje susmulkinti visą sriubą išskyrus atskirai virtus džiovintus baravykus bei petražoles, kuriuos vėliau galėsite įdėti jau į patiektos sriubos dubenėlį.

VISO: 461 kcal, 43g angliavandenių, 30g baltymų, 25g riebalų, 28mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*